102 пловдивски фирми влязоха в черните списъци на длъжниците на

...
102 пловдивски фирми влязоха в черните списъци на длъжниците на
Коментари Харесай

Кои пловдивски фирми задлъжняха към НАП през 2022 година?

102 пловдивски компании влязоха в черните описи на длъжниците на Национална агенция за приходите през 2022 година. Национална агенция за приходите от години поддържа указател на сдруженията, които са неточни платци към държавния бюджет.
Прочетете още
Списъкът събира компании с задължения, възлизащи на над 5000 лв., които не са платили в период данъчните и осигурителните си отговорности, не са се отзовали на покана на Приходната организация и нямат имущество или вземания , върху което да се наложат обезпечителни ограничения.

Общо в листата има 1830 компании, регистрирани в Пловдив , които не си заплащат налозите. Задълженията са натрупвани с години и част от тях датират даже от преди 2011 година, което на процедура ги прави несъбираеми. Сред тях има впечатляващи суми – сред 10 и 41 милиона в топ 10 на длъжниците.

Пловдивските компании, които са натрупали отговорности над 5 хиляди лв. през 2022 година, са едвам 102. Имат надалеч по-скромни дълго – сред 5000 и 2,8 милиона лв., но сумарно отговорностите им към хазната са внушителни – 12,8 милиона лв..

Ето и топ 5 измежду длъжниците на 2022:

На първо място, с най-вече отговорности, възлизащи на 2,8 милиона лв., се подрежда компанията „ КофиУърлд “. Тя е благосъстоятелност на 30-годишният полски жител Давид Салбут и е записана на ул. „ Братаница “ 12 – жилищна постройка в „ Кършияка “. Няма настоящи счетоводни документи, които да сочат каква облага има компанията, само че е реалност, че поради неплатени налози са генерирани големи задължения. Дружеството за търговия на храни, кафе и други артикули, няма имущество, с което да погаси отговорностите си.

С дълг от 1,7 милиона лв. се подрежда строителното сдружение „ Ер 35 Солюшънс “ на 43-годишния Георги Бранеков – притежател и на тютюневия склад „ Одрин “ 8. Името на Бранеков нашумя в абсурда с бутането на склада. При делото, което се водеше за изясняване дали складът е монумент на културата и има или няма позволение за бутането му, стана ясно, че Бранеков има и съществени отговорности към Община Пловдив. Други компании, свързани с него, също са длъжници на Национална агенция за приходите с хиляди левове.

На последващи място е „ Автоленд “ с 464 хиляди лв. борчове. Дружеството е благосъстоятелност на Гълъб Димитров и съгласно регистрите се занимава с търговия на едро и дребно със артикули, импорт и експорт на коли - нови и втора ръка, промишлени артикули за бита, комерсиална и външнотърговска активност, транспортна и спедиторска активност.  Димитров има още редица компании на свое име, които се занимават с действия от строителство до автомобилна търговия.

Радиант Инженеринг “ е навъртяла 428 хиляди лв. задължения към Национална агенция за приходите. Дружеството, записано в апартамент на „ Иларион Макариополски “ е благосъстоятелност на Антоанета Стефанов . Фирмата има разнородни действия и е кандидатствала по социална поръчка за обзавеждане и съоръжение на детска градина с ясла в община Съединение през 2018 година

Гардения “ има данъчни отговорности от 383 хиляди лв. за 2022 година. Компанията за таксиметров транспорт е на Борис Кафалиев и Стефчо Василев , откакто преди 1 година сменя собствеността си.

Още няколко по-малки компании от Пловдив, Пазарджик, Хасково и Смолян, които са били бенефициенти на европейски средства или са изпълнявали публични поръчки, са попаднали в черните описи на приходната организация от началото на годината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР