102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в

...
102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в
Коментари Харесай

Засадиха 102 000 дървета в над 70 общини в България

102 хиляди дръвчета бяха засадени в над 70 общини в цяла България тази пролет посредством самодейността. С това засадените от самодейността дръвчета станаха 903 000, а задачата от 1 милион нови дървета ще бъде реализирана още тази есен , дават обещание от най-голямата доброволческа организация в България, която засажда гори и дървета.
Инициативата засажда бъдеще и прави положително от 8 години, само че тази година е друга. За първи път не се организира нито едно всеобщо събитие с доброволци , тъй като тъкмо, когато събитията следва да започват, идва изключителното състояние и опасността от вирусна пандемия. Все отново от самодейността не се отхвърлят и намират метод да продължат да засаждат дървета.
" Когато желанията са положителни, желанието мощно, постоянно има метод и цялата галактика ти оказва помощ. – споделя Никола Рахнев основател на самодейността. " Не можеш да спреш гората да се разлиства. И не можеш да спреш положителното да се развива. " – с усмивка добавя той.

От организацията изпращат писмо, с което оферират на всички 268 общини в България да получат безплатно дръвчета от над 12 дървесни типа – липи, явори, дъбове, кестени, кедри, смърч и други За наслада на уредниците над 80 общини се включват, като множеството засаждат хиляди дървета в този момент, тази пролет, а други избират да ги получат есента, в очакване на по-спокойна конюнктура.
" Това е трето издание на акцията ни, с която подкрепяме общини и хиляди обитаеми места в тях, към този момент сме дарили близо 300 000 дървета, с цел да бъдат засадени там, където има най-силна потребност в и покрай обитаемоте места. Прекрасно е, че дружно можем да създадем света, в който живеем по-добър, по-зелен, по-чист и по-красив. " – споделят от Гората.бг. В предходни издания са се включвали и повече общини, само че уредниците са радостни, че предвид на комплицираната конюнктура и тази пролет от общините споделят фантазиите за един по-добър свят. Благодарят на тези от тях взели присъединяване, както на МЗХГ и голям брой горски стопанства за поддръжката.

От Гората.бг подаряват дървета и на учебни заведения, детски градини, църкви, лечебни заведения, домове и други В емблематичните си акции в поддръжка за пчелите и пчеларите, в които са дарили над 250 000 медоносни дръвчета, тази есен включват и 60 000 плодни – ябълки, череши, дюли, джанки и други А една от най-хубавите им начинания пораства и сега – множеството от дарените предходната есен на 94 200 български деца комплекти за развъждане на дърво, към този момент са прелестни млади дръвчета, цялостни с фантазии, тъкмо както и самодейността Гората.бг.
След няколко дни от Гората.бг започват и огромна акция " Здравето е в нашите ръце ", която има за цел предварителна защита против CОVID-19 посредством даряване на десетки хиляди литри течен сапун, дезинфектанти и стотици хиляди ръкавици на нуждаещи се институции и лица, както и посредством осведомителна акция и образец от голям брой хора и известни персони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР