101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на САЩ бе разположена в

...
101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на САЩ бе разположена в
Коментари Харесай

Елитни части на САЩ тренират възпиране на Русия до границата на Украйна

101-ва въздушнодесантна дивизия на армията на Съединени американски щати бе ситуирана в Европа за първи път от съвсем 80 години на фона на възходящото напрежение сред Русия и водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО. Леката пехота, наречена " Крещящите орли ", е подготвена да се разположи на всяко полесражение в света в границите на часове, подготвена за борба, написа СиБиЕс.

Екип на СиБиЕс се причисли към заместник-командира на дивизията, бригаден военачалник Джон Лубас, и полковник Едуин Матайдес, пълководец на 2-ра бригадна бойна група, на хеликоптер " Блек Хоук " за едночасовото пътешестване до самия завършек на територията на НАТО - единствено на към три благи от Границата на Румъния с Украйна, прецизира news.bg.

От момента, в който съветският президент Владимир Путин стартира пълномащабното си навлизане в Украйна на 24 февруари, неговите сили напреднаха на север от Кримския полуостров, украински район, който Москва нелегално завладя през 2014 година Повече от седем месеца съветските войски се опитваха да навлязат по черноморското крайбрежие в региона на Херсон, за да завладяват основните украински пристанищни градове Николаев и Одеса.

Тяхната цел е да пресечен целия достъп на Украйна до морето, оставяйки страната и нейните военни сили без изход на море.

Тази опасност, толкоз покрай територията на НАТО в Румъния, е повода да бъде изпратена една от най-елитните американски дивизии за въздушно нахлуване с известно тежко съоръжение.

" Готови сме да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО ", сподели Лубас. " Ние носим неповторима дарба, от нашата дарба за въздушно нахлуване... Ние сме лека пехота, само че още веднъж, ние носим тази подвижност с нас, за нашите самолети и въздушни офанзиви. "

Заобикаляйки на север крайбрежието на Черно море на Румъния, " Блек хоук " в последна сметка се приземи на предна оперативна площадка, където американски и румънски войски поразяваха цели по време на взаимно наземно и въздушно нахлуване.

Танковите снаряди и артилерийският огън бяха същински. Учението имаше за цел да пресъздаде борбите, които украинските сили водят всеки ден против съветските войски тъкмо оттатък границата. Военните игри толкоз покрай тази граница са ясно обръщение към Русия и към съдружниците на Америка в НАТО, че армията на Съединени американски щати е тук.

" Истинското значение за мен, да имаш американски войски тук, е все едно съдружниците да са към този момент в Нормандия (през ВСВ), преди там да е пристригнал зложелател ", сподели румънският генерал-майор Лулиан Бердила, имайки поради забележителната борба от Втората международна война за Франция. Американските сили откриват гарнизон във военновъздушната база на румънските военни.

Общо към 4700 бойци от главната база на 101-ва въздушнодесантна дивизия във Форт Кембъл, Кентъки, са изпратени да подсилят източния фланг на НАТО.

Матайдес разяснява, че той и неговите войски са били най-близките американски сили до боевете в Украйна. От своята позиция те " следят от близко " съветските сили, " построяват цели, против които да упражняват " и организират учения, които " повтарят тъкмо какво се случва " във войната.

Командирите на " Крещящите орли " неведнъж разясниха, че постоянно са подготвени за борба, в случай че се наложи и до момента в който са там, с цел да пазят територията на НАТО, в случай че борбата ескалира и има офанзива против НАТО, те са изцяло подготвени да преминат границата с Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР