100-годишният невролог Хауръд Тъкър е категоричен, че пенсионирането е враг

...
100-годишният невролог Хауръд Тъкър е категоричен, че пенсионирането е враг
Коментари Харесай

100-годишен невролог: Пенсионирането е враг на дълголетието

100-годишният невролог Хауръд Тъкър е безапелационен, че пенсионирането е зложелател на дълголетието, заяви Jewish Telegraphic Agency. Д-р Тъкър навърши век на 10 юли, а преди дни е получил публично грамотата си от Гинес като най-възрастен практикуващ доктор в света.

Миналата година Книгата на международните върхове на Гинес удостовери, че няма по-възрастен настоящ доктор от жителя на Кливланд Хайтс, Охайо. Д-р Тъкър към момента преподава в Благотворителния медицински център Сейнт Винсент в Кливланд, а в свободното си време дава медицински и правни съвещания.

„ Трябва да продължа да върша неща, тъй като не претърпявам да съм у дома “, споделя доктор Тъкър. „ Докато хората ме одобряват, ще продължа да упражнявам. Забавлявам се. ”

По думите му, когато стартира да следва медицина неврологията е била същинско интелектуално занятие. „ Има нещо мистериозно в мозъка. Има мистичност. Затова специализирах неврология “, споделя доктор Тъкър.

Завършва образованието си през 1947 година и стартира работа като основен невролог за атлантическия флот в американската военноморска болница във Филаделфия по време на Корейската война.

След войната доктор Тъкър се образова в Неврологичния институт в Ню Йорк. В Института среща брачната половинка си Сара, която в този момент е на 88 години и е практикуващ психиатър.

До момента доктор Тъкър към този момент е работил на 73 години като невролог и няма желание да прекратява практиката си.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР