100 години навърши баба Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла

...
100 години навърши баба Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла
Коментари Харесай

Баба Дора разказа как е доживяла до 100 години

100 години навърши баба Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река и в нейна чест беше проведено празненство.

Тя духна свещите на тортата в положително здраве и жизнен дух, като показа, че рецептата за дългоденствие е трудът, написа "Борба ".

„ Копаехме, жънахме. Пръчки облагородявахме. Като започнах да работя нищо не знаех, само че се научих, всичкото съм работила. Имаше доста лозя, доста пръчки съм облагородявала. Грозде имаше, вино имаше, ракия имаше. Живяхме доста добре след 9-ти септември, като влязохме в ТКЗС-то. Къщи направихме, всичко.

На 22 години се ожених и пристигнах в Бяла река. Пет деца сме на майка и на татко. Четири сестри и един брат. Много добре ни гледаха и по тази причина съм жива “, споделя баба Дона Георгиева. И признава, че като дребна е преболедувала от туберкулоза, ориста обаче й отредила да изживее цялостен век.

Освен торта, кметът на Сухиндол връчи на столетницата специфичен приветствен адрес. В него инж. Пламен Чернев акцентира, че всички поданици на общината черпят от опита и виталния път на днешната рожденичка. „ От мое име и от името на цялото общинско управление желаеме да Ви поздравим по случай 100-годишнината.



Желаем единствено здраве в бъдеще и хубави моменти за цялото семейство “, сподели в поздравлението си към рожденичката инж. Пламен Чернев.

Поздрав към баба Дона насочиха и децата от певческа група „ Шарена китка “ към читалище „ Самосъзнание – 1908 “. Те пяха национални песни, с които зарадваха старата жителка на селото.

Празненството се организира в Пенсионерския клуб, а с цел да уважат рожденичката на тържеството участваха още ръководителят на Общинския съвет в Сухиндол Борислав Вълев и секретарят на Общината Маринела Пазвантова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР