100 дни се навършват от бруталната атака на Хамас

...
100 дни се навършват от бруталната атака на Хамас
Коментари Харесай

100 дни от атаката на Хамас срещу Израел: Протести и възпоменания по цял свят

100 дни се навършват от бруталната офанзива на " Хамас " против Израел от 7 октомври, при която бяха убити над 1200 души, голям брой бяха ранени, а над 200 бяха отвлечени в плен в Газа.

Ударът от 7 октомври стана мотив за още по-кръвопролитна война против територията, следена от " Хамас ", при която починаха и хиляди цивилни хора, а Газа е в филантропична рецесия.

Три български храма ще се включат във възпоменателната гала в памет на жертвите и с апел за освобождение на оставащите израелски заложници - катедралният храм " Света Неделя " и църквите " Въздвижение на Светия Кръст Господен " и " Свети Седмочисленици ", оповестява БНР.

Кампанията " Един милион камбани " е на външното министерство на Израел, като обгръща голям брой страни по целия свят. Тя ще стартира в 16 ч. българско време.

В Тел Авив стартира 24-часова проява на околните на отвлечените хора, които упорстват за връщането им вкъщи.

Майката на един от оставащите в плен в Газа израелци - Естер Бухщав - разказа случилото се на 7 октомври като " деня, в който животът ни спря ".

Синът ѝ Ягев и брачната половинка му Римон са пленени в кибуца Нирим. Римон е върната в Израел с първата вълна от сделката сред Израел и " Хамас " за краткотрайно помирение, само че мъжът остава в Газа към този момент 100 дни.

Съпричастността към жертвите на атентата обаче е придружена и с вълна от митинги в няколко огромни града по света поради военната експанзия на Израел в отговор на 7 октомври.

Хиляди стачкуващи се събраха още в събота пред Белия дом във Вашингтон, с цел да призоват за завършек на военната интервенция в Газа и да изразят неодобрение от дейностите на американското държавно управление в района.

В Лондон също ще организира пропалестинско шествиев събота в наличието на хиляди души.

В неделя в града е планувана проява в поддръжка на Израел, на която ще взе участие представителят на държавното управление в Тел Авив.

Около 1700 служители на реда са ангажирани в английската столица, с цел да охраняват шествието на фона на опасенията от напрежение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР