100 човека подслони в дома си за 4 дни в

...
100 човека подслони в дома си за 4 дни в
Коментари Харесай

Личност на годината 2022: Костадин Милев от Китен, който пръв приюти и храни стотици майки с деца от Украйна

100 индивида подслони в дома си за 4 дни първоначално, до момента в който пригоди за над 1000 детския лагер „ Шипка “ 

32-годишният Костадин Милев от Китен получава заслужена номинация за „ Личност на 2022 “ - година, минала под знака на вилнеещата война в Украйна. Изписа се доста за бежанската вълна от майки с деца, която заля Бургаска област в първите дни на военния спор, като най-застрашена от филантропична рецесия бе точно дребната и отдалечена община Приморско. 

За първи път през днешния ден Флагман демонстрира на българското общество индивида, който даде и продължава да дава безплатно заслон и храна на нуждаещи се от протекция дами, възрастни хора и деца. 

Костадин Милев е притежателят на детския лагер „ Шипка “ в Китен, който пръв бе пригоден да отвори порти за стотици бягащи от войната. Номинацията му идва от кмета на Китен Николай Марков. Ето за какво: 

Още с първите бомбардировки от 24 и 25 февруари в региона на Днепър и Харков, по телефона звъни украинският туроператор Александър Лишански, който от 10 години насам води летни посетители в трите бази, стопанисвани от сем. Милеви – детския лагер „ Шипка “ и хотелите „ Грийн парк “ и „ Парадайз “. Пита за опция да докара с рейс към 50 майки и деца, които от две денонощия не са напускали бомбоубежищата и след 20 часа към този момент ги стоварва пред читалището. Температурите са нулеви. Летните хотели са зазимени, личният състав им разхлабен. 
 Краят на февруари 2022 година, кметът на общината доктор Димитър Германов, Костадин Милев и кметът на Китен Николай Марков в читалището, където е приемният пункт за прииждащите от бомбоубежищата на Украйна дами и деца
„ Прибрах ги в фамилната си къща, в която има място за доста посетители. На идващия ден докараха още един рейс с 50 дами и деца. Не мога да опиша в какво физическо и психическо безсилие бяха. Прибрах и тях у дома. Завивки, топлота и храна за 100 индивида в домашни условия имах. Изкараха у нас 4 дни, до момента в който пригодя за работа базата „ Шипка “. Това са към момента дни от февруари, когато страната ни нямаше никаква изясненост по какъв начин ще се оправи с бежанската вълна. Нямаше време за мислене. До 10 март в „ Шипка “ към този момент имаше настанени 1400 индивида. Отворих и „ Грийн парк “. Сред тези хора нямаше нито един мъж. Всички идваха с по един сак и се нуждаеха от бърза и съответна помощ “, споделя Костадин Милев. 

В началото е било най-трудно – освен за изхранването, само че и с отоплението. Хотелиерът благодари на всички цивилен сдружения, измежду които и Ротари Клуб, на мандри, ферми, огромни хранителни вериги и БЧК за помощта, която са му оказали в решаващия миг, докъм 10 март. След това последователно проработи на цялостни обороти Областният спешен щаб, Почетното консулство на Украйна също даде рамо. 
 Детският лагер „ Шипка “, от 25 февруари до късната есен бе ангажиран точно от украински деца, в този момент останалите 150 жители са в по-добри условия в „ Грийн парк “
Програмата на страната за подкрепяне на бизнеса в рецесията влезе в действие едвам след 20 март, като част от парите по нея, за май месец, китенецът към момента не е получил. Друг е въпросът, че в хаоса, в начало на спора, никой няма филантропичен статут на емигрант или търсещ протекция. Всичките са регистрирани у нас като туристи и за сметка на индивида Костадин Милев. Той не прави действия да търси пари за това. Смята, че извършва цивилен и воински дълг като българин, даващ поддръжка на приятелски народ. И сега в „ Грийн парк “ продължава да изхранва за своя сметка 150 украински бежанци, за които страната дотира единствено нощувката. 
Костадин Милев е роден и живее в Китен, фамилен е, има 2-годишна дъщеричка. Занимава се с туризъм – хотелиерство, ресторантьорство и търговия, като правоприемник на бизнеса на своите родители. Фамилията е притежател на детския лагер „ Шипка “ и хотел „ Грийн парк “, наематели са на прилежащия хотел „ Парадайз “. 
 Костадин Милев с най-голямата си наслада – двегодишното му дете
Костадин Милев има две магистратури – по предприемачество от УНСС и бизнесадминистрация от Нов български университет. Здраво стъпил е на родната си земя и с труд напредва като обичан и почитан съгражданин.

През 2019 година е определен за общински консултант.

Флагман ще приема номинации за влиятелната статуетка „ Флагман 2022 “ до среднощ на 12 януари, след което ще разгласи онлайн гласоподаване на препоръчаните кандидатури. Целта е нашите читатели да имат опцията да поддържат този, който познават и за който подсигуряват. Резултатите от онлайн класацията ще имат 50 % тежест при установяване на спечелилия в съвещание на способеното жури, управлявано от ръководителя на Районната изборна комисия Михаил Хаджиянев и под патронажа на регионалния шеф на Бургас проф.Мария Нейкова.  Носителят на „ Флагман 2022 ще бъде разгласен през месец юни, на специфична гала. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР