10-ти ден на протести в Беларус. Огромно множество демонстранти днес

...
10-ти ден на протести в Беларус. Огромно множество демонстранти днес
Коментари Харесай

Хиляди аплодираха Сергей Тихановски, който празнува рожден ден в затвора край Минск

10-ти ден на митинги в Беларус. Огромно голям брой стачкуващи през днешния ден се събраха, с цел да изискат освобождение на политическите пандизчии. Днес главният опозиционен водач Сергей Тихановски, чества рожден ден в пандиза край Минск.

Хиляди поеха на шествие от площад Независимост в центъра на Минск към пандиза Окрестина с искане за освобождение на политическите пандизчии. Според локалните медии 6 000 души са задържани от началото на митингите след президентския избор. Не е ясно какъв брой от тях са освободени. С червено-бели балони в ръка, с цветовете на опозицията, стачкуващите пляскаха и скандираха „ Честит рожден ден “ за Тихановски.

По мотив рождения ден на брачна половинка си, Светлана Тихановска разгласява ново видеопослание от Литва:

" Един човек държи страната в боязън от 26 години, един човек ограби беларусите от избор. Съпругът ми Сергей Тихановски ме помоли да ви предам думите му, както и тези на останалите политически пандизчии. Продължавайте напред! Не стойте, а направете всичко, с цел да изживеете живота си в страната си. Честит рожден ден, Сергей! "

Сергей Тихановски беше задържан на 29 май. Беше му отказана регистрация като претендент президент и брачната половинка му Светлана - стопанка до преди ареста, се кандидатира за държавен глава.

Руският президент Владимир Путин и немския канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона. Путин е оповестил за неприемлива всяка интервенция във вътрешните работи на Беларус, а Меркел прикани за прекъсване на насилието против стачкуващи, освобождение на политическите пандизчии и народен разговор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР