10 театрални пиеси, фотоизложба, концерт и поетично представяне на очакват

...
10 театрални пиеси, фотоизложба, концерт и поетично представяне на очакват
Коментари Харесай

Културно цунами залива Кючука

10 театрални пиеси, фотоизложба, концерт и поетично показване на чакат културната общност на " Кючук Париж " след месец. От 23 февруари до 3 март в читалище „ Христо Ботев - 1905 “ ще се организира 15-ият Зимен фестивал на изкуствата „ Сцена, палитра, слово “.

Старт на юбилейното издание ще даде неповторимата галерия на кино и театрални плакати,организирана от Полския културен институт. Премиерно показване ще получи Антологията на българската лирика „ Пеещо дърво “, а в литературното четене ще вземат участие плеяда локални поети. По традиция най-богата е театралната стратегия. Тя e разграничена на три състезанието - за възрастни, за деца и за представления по места - в учебни заведения и детски градини. „ Целта на фестивала е да разпространява театралното изкуство, да показва първокачествен артикул и да се бори със субкултурата “,заяви пред „ Марица “ шефът на читалището Красимир Воскресенски.

Сред постановките, които пловдивчани ще видят, са „ Малкото джудже “ и „ Приказка за шанса “ на Сливенския куклен спектакъл, „ Вик за обич “ на спектакъл „ Искри и сезони “, „ Мнимият болен “ на Габровския Драматичен спектакъл, „ Двама напълно голи мъже “ на Русенския Драматичен спектакъл и „ В полите на Витоша “ на спектакъл „ Българска войска “.

В рамките на „ Сцена, палитра, слово “ ще бъдат показани и книга в памет на артиста Николай Кимчев и проучването „ Енидже Вардарско “ от Лазар Лазаров-Мастагарков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР