10 правила, които ни превръщат в жертви на магазинеритеИли наръчник

...
10 правила, които ни превръщат в жертви на магазинеритеИли наръчник
Коментари Харесай

Как да отбележим бум в продажбите

10 правила, които ни трансформират в жертви на магазинерите Или справочник на продавач-консултанта
Съвършеният продавач-консултант е сияен, угодлив и неотклонен. Това може да бъде сведено, пречупено през очите на нашенеца, до следното предписание: в случай че изкарвате прехраната си като продавач в магазин, бъдете най-хубавите – постоянно подготвени да се скарате с клиента или най-малко да го накарате да се сетивен задължен на вас и комерсиалния обект.
Проблемът е повече от филистерски. В днешните времена на консуматорство, в които магазинът е храм, а Негово Величество Клиентът е цар-и-господар, порядките на продавачите не са по никакъв начин другарски. Някогашното сантиментално отношение на сладкаря към децата е наказано на изгубване. Сега владетел е облагата и нейният размер е главен измерител на успеха.
Затова и продавач-консултантът е подобен – несъобразителен, прекомерно прагматичен, даже когато остава прикрехнат, тесногръд и в множеството случаи даже злобен.
Прослойката на продавач-консултантите – тези, които оферират часовници и тези, които маркират хляба на касата – не носят отговорност за цената на живота. Те имат единствено едно обвързване: да посрещат потребностите на клиента. И въпреки всичко доста постоянно клиентът е жертва на така наречен магазинери. С 10 правила, които в никакъв случай не нарушават.

Правило №1: Клиентът постоянно е задължен

Продавач-консултантът би трябвало да ляга и става с концепцията, че всеки надникнал през витрината на магазина е длъжен да влезе, да прегледа небрежно и да си тръгне претрупан с покупки като магаре.

Правило №2: " Миличка " постоянно работи

Обръщайте се към клиента с фамилиарните изрази-
„ миличка “, „ скъпи “ и даже „ обич “. Вие най-добре знаете, че с това не задачите да се сприятелите с него и да го приласкаете с подготвеност за непосредственост. Намерението ви е да скъсите дистанцията, единствено и единствено с цел да натрапите светлия си облик в съзнанието на Негово Светейшество Клиента – по този начин топ продавач-консултантът на този магазин сте на първо място вие, а вашите съперници дишат прахуляк откъм гърба. Вашият мек диалект към този момент не нервира, както не пречат и нежните обръщения: към този момент вие сте лицето-на-обекта.

Правило №3: Гланцът и прасковеният руж са наложителни

Ако се изрусявате, внимавайте за тъмни корени. Ако се боядисвате в черно, старайте се обезцветените кичури да не загрозяват лика ви. Винаги си представяйте, че всеки миг ще станете основен воин във фото сесия. Ако сте жена, носете в чантата си: червило в два цвята, прозрачен емайл за устни, ярък емайл за устни, емайл за устни „ пепел от рози “, серпантина за размер, серпантина за удължение на миглите, синя очна линия, течна очна линия, черна очна линия, матираща основа за лице, течна пудра за лице, прасковен руж, руж в цвят „ розово злато “, лак за нокти – за чорапогащниците, емайл за нокти – за счупените елементи от нокътя, спрей за тяло, стик с мирис на краставица и алое, изсъхнал парфюм и самобръсначка – за бързите събития след работа. Сред тях може и да са непредвидени обзорни срещи с шефа на магазина. Или просто някое ново запознанство с клиент – при произшествия условия като интимно другарство във входа на блока или на пейката зад аптеката.
Ако сте мъж, нещата не стоят по доста по-различен метод.

Желаете да притегляте нови клиенти и те да носят огромни размери продажби?

Кимате утвърдително. В този случай от вас се желае да поддържате косата си чиста, скъсена откъм гърба на врата или прясно избръсната въобще. Годините на казармата минаха и в случай че носите дълга коса, старайте се рошавото да е резултат. Солариумът – като цяло, както е съвременно да се споделя – е прищявка на едни по-различни мъже. Независимо дали сте като тях, или сте „ скучно “ хетеро, естетиката би трябвало да е преди всичко в листата ви с ултимативни отговорности. А тя изключва препечената кожа и зачервените от слънчевите лъчи очи. И в последна сметка носи триумф на всеки, който в всекидневието си поддържа връзка с клиенти – даже и когато им предлага да се разделят с парите си.

Правило №4: Минимум престой- най-много покупки

Ако клиентът се впусне в роман за живота си, който стартира от ранно детство и не се обрисува да завърши скоро, тактично го избутайте към изхода на магазина. Докато той приказва, се споглеждайте насмешливо с сътрудниците или в случай че няма никой в близост, изпъшкайте с целия си дроб, оправдавайки се, че по този метод се отърсвате от напрежението – както ви е предписал йога инструкторът. В никакъв случай не задавайте насърчителни въпроси и не създавайте от изповедта разговор, с който да превърнете престоя на клиента в магазина топъл и споделен. Той би трябвало от самото начало да усеща, че в случай че не купува артикули, не е желателно да граби от времето ви.

Правило №5: Рестото е зложелател номер едно

и постоянно в своя изгода. Никога не връщайте рестото, когато то се състои от стотинки. Не единствено, че в края на промяната ще приберете една прилична сума, само че и монетите няма да късат портмонето на пазаруващия. А това е значимо, главно тъй като може би във вашия обект не се продават портмонета.

Правило №6: Любим въпрос при кантара: Да остане ли по този начин?

Всички стандарти в региона на продажбите повеляват насипните артикули да се закръглят към по-голямата стойност върху кантарчето. Ако клиентът изиска 400 г шунка, вие му резнете към 560 и с най-милата си усмивка го попитайте: Да остане ли по този начин? Прецизността е никому излишно разбиране и на практика съставлява отживялост. Коректното отношение е нищо спрямо бързата облага и вие знаете, че шефът ви знае това.

Правило №7: Облягане на щендерите= скука

От продавач-консултанта се желае да е витален и деятелен, ухилен и привлекателен. Прозевките по време на работа са строго неразрешени, а обляганията по щендерите са остро порицавани. Затова да се напиете вечерта преди работния ден е недобра концепция. Дори в случай че не съумеете да спите добре – заради разстройства в нервната система – хм, това би помрачило триумфа на работния ви ден. Бъдете постоянно подготвени да стоите прави по шестнайсет часа и да се усмихвате – глуповато или не, то е ваше обвързване.

Правило №8: Искат копче, давате конец

Ако клиентът изиска едно копче, вие му предложете конец за илика, плат за джоба и за ревера на палтото, както и шевна машина. Ако не съумеете да му продадете и ателие, в което да ушие палтото, то най-малко се постарайте да го изстискате за най-скъпите шивашки такъми. Те евентуално в никакъв случай повече няма да му потрябват, само че потребителски насоченото ви държание е задоволителен претекст, с цел да изкупи целия магазин, половината склад и множеството от продуктите, които към момента са при доставчиците. Копчето излиза златно, само че в действителност той е този, който има потребност от него.

Правило №9: Активни до истеричност

Ако не умеете да работите с хора – т.е., да внушавате откровеност и почтеност и да се усмихвате сияйно, даже когато имате кокоши бодил на петата на левия крайник – станете водолаз или инструктор по аеробика. Трябва да разберете един път вечно, че да си отзивчив, значи да си деен до истеричност.

Правило №10: Най-скъпа е усмивката ви

Ако оставате с чувството, че продавайки стоката от магазина, вие продавате себе си, то бъдете спокойни: имате известно съображение да се чувствате по този начин. Вашата усмивка е може би по-скъпа от онази рокля, която се пробвате да изтъргувате, само че кой е споделил, че търговията е обективна активност?

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР