10 от общините във Варненска област се подготвят за втория

...
10 от общините във Варненска област се подготвят за втория
Коментари Харесай

Къде във Варненско ще има балотажи тази неделя? | Прецедент възникна в с. Добрина, където изборът ще е между трима кандидати

10 от общините във Варненска област се приготвят за втория тур от локалните избори за кметове на общини, кметове на региони (във Варна) и кметове на кметства.

Това оповестиха за Moreto.net от Областната администрация във Варна.

В балотажа няма да вземат присъединяване общините Дългопол и Суворово , където още на първи тур гласоподавателите са създали своя безапелационен избор.

За вота на гласоподавателите на втори тур ще се явят двама претенденти за кмет на община Аврен – досегашният Емануил Манолов и кандидатът Симеон Костадинов . Надпревара за кметския стол ще има и в две кметства на общината, в селата Бенковски и Дъбравино . Общият брой на СИК в община Аврен остава 17, както и на първия тур.

Само едно кметство от територията на община Аксаково провежда балотаж, и то е в с. Любен Каравелово . Избирателите ще могат избират сред двама претенденти и да упражнят своето право в 3 СИК.

И в община Белослав ще има 3 СИК, едната от които преносима. Те ще бъдат разполагаем на гласоподавателите в с. Езерово.

В две села от община Бяла – Господиново и Попович ще има балотаж. Във всяко село ще има По една СИК.

Без смяна за втория тур на локалните избори остава организацията на територията на община Варна .

Вече е известно, че за кметския пост във финалната конкуренция вземат участие Иван Портних и Благомир Коцев .

Три са регионите във Варна, в които по двама претенденти вземат участие на балотажа – р-н Младост (Евгени Дянков и Христо Христов), р-н Одесос (Биляна Раева и Цветнен Цветков) и р-н Приморски (Николай Желязков и Людмила Колева – Маринова).

В две кметства от региона – в селата Константиново и Тополи се готвят за балотажа. Общият брой на СИК за цялата община Варна остава 409 – както на първи тур. В тази численост влизат 2 преносими СИК, а 9 са ситуирани в лечебни заведения, в обществени домове и в Затвора Варна.

Само 1 ще бъде СИК в с. Млада Гвардия, община Ветрино . На балотажа се явяват двама кандидати за кмет на това кметство.

Запазва се броят на СИК и на територията на община Вълчи дол . В 25 СИК и в 1-на преносима СИК гласоподавателите от региона ще избират на втори тур сред досегашния кмет Георги Тронков и кандидатът Калоян Цветков.

Балотаж сред двама претенденти ще има и в с. Кипра, община Девня , а изборният развой там се провежда в 1 СИК.

Избирателите от с. Старо Оряхово, община Долни чифлик също ще гласоподават на втори тур. Ще избират сред двама претенденти, а гласуването ще става в 3 СИК.

Без смяна остава организацията за втория тур на локалните избори в община Провадия . Общо 46 са СИК на територията на цялата община. 1 от тях е преносима, 1 ще бъде в болничното заведение и 1 в обществен дом. Вече е известно, че на балотаж за кметския пост в Провадия отиват Анатоли Атанасов и Димо Димов .

В 7 села от района ще има втори тур на избора за кмет на кметство. Това са селата Градинарово, Добрина, Житница, Петров дол, Снежина, Храброво и Черноок. Истински казус на балотажа породи в с Добрина, където изборът ще е сред трима претенденти – Веселин Савов, Васил Василев и Теодора Янкова. Последните двама имат безусловно идентичен % /30,51%/ от вота на гласоподавателите на първия тур.

В утрешния ден във Варна се чака да дойдат бюлетините и изборните книж а. Областна администрация-Варна няма ангажимент за превозване и снабдяване на машини за гласоподаване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР