10 Март Стартира нов прием за програмата Telerik Academy Alpha

...
10 Март Стартира нов прием за програмата Telerik Academy Alpha
Коментари Харесай

Стартира приемът за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript

10 Март
Стартира нов банкет за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript. Обучението, което е с 6-месечна дълготрайност, ще се организира напълно онлайн и е уместно за неотдавна приключили възпитаници, студенти и експерти от други области без предходен опит в ИТ бранша.

Кандидатстването е отворено до 31 май през на Телерик Академия, като искащите да стартират кариера в софтуерната промишленост разполагат с повече от 2 месеца, с цел да подадат кандидатурата си и да се приготвят за входния изпит по основи на програмирането. От Академията обезпечават онлайн материали и провеждат безвъзмезден курс, с който искащите да придобият нужните познания за приемния изпит.

" Практическите софтуерни умения са в основата на сполучливия младши ИТ гений, само че това, което му оказва помощ да израства бързо на работното място, е да бъдат в композиция с положителни личностните и информационни умения. Затова 20% от нашите Alpha стратегии постоянно са били отдадени на развиването на тези качества. С динамичните промени през последната година, добавихме и така наречен кариерни услуги към образованието - оставаме до курсистите, даже откакто завършат. Осигуряваме им експертна поддръжка в търсенето на работа и им оказваме помощ в основните първи месеци след старта ѝ - посредством препоръки и потребни материали, съответно и в среда на отдалечена работа ", разяснява Александра Мечкова, изпълнителен шеф на Телерик Академия.

Условия за кандидатстване
Кандидатите би трябвало да имат навършени 18 години и единствено базови знания по програмиране, които могат да придобият независимо посредством онлайн материали, готови от Академията, или да се включат в безплатния курс по основи на програмирането.

Подаването на кандидатурата става онлайн посредством уеб страницата на Академията - срокът за кандидатстване за безплатния предварителен курс е 5 април и е годен и за хората, които желаят да се явят на ранния изпит на 7 април. С него могат да си подсигуряват място в програмата, а в случай че не са удовлетворени резултата - могат да се явят на приемния изпит на 2 юни.

Обучение
Програмата стартира на 28 юни и е с дълготрайност 6 месеца - интервал, в който участниците минават през над 440 часа интензивно онлайн образование, напълно фокусирано върху асимилиране на JavaScript, най-модерните технологии и принадлежности, които се употребяват от бизнеса. С напълно на практика фокус и работа в дребни групи (40-45 човека), курсистите работят под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия, с цел да изградят действителни приложения. Трейнърският екип, дружно с финалния план, оформят портфолиото от планове на курсистите - основен детайл в помощ за сполучливата реализация в ИТ бранша.

В Telerik Academy Alpha с JavaScript курсистите развиват софтуерни умения, само че и полират личностните и информационни качества - така наречен soft skills. Ефективно учене на нови умения и технологии, създаване на потребни привички, работа в екип, прочувствена просветеност и работа по планове са единствено някои от тематиките в soft skills частта от образованието.

Подкрепа и след довеждане докрай
Трейнърите на Телерик Академия поддържат курсистите до 12 месеца след края на образованието им. В това време дават помощ в процеса по търсене на работа посредством експертни насоки за създаване на портфолио и CV, подготовка за изявленията, насоки за избор на най-хубавото работно място, материали и тактики за търсене на работа.

Допълнително в процеса се включват и някогашни курсисти на Академията, които към този момент работят в ИТ промишлеността. Те споделят своя опит и дават основни препоръки на курсистите.

" Телерик Академия е страхотна насочна точка за всеки, който желае да започва кариера в ИТ промишлеността. По време на образованието получих основните познания и практическия опит, нужни за реализация в бранша ", споделя Димитър Марков, някогашен курсист на Телерик Академия, през днешния ден софтуерен инженер в The Coca-Cola Company.

JavaScript - най-популярният език за програмиране
Над 97% от уеб страниците в света употребяват JavaScript, което го прави най-популярния и издирван програмен език в света. Според RedMonk JavaScript е " естествена буря, неповторима за промишлеността " и това няма да се промени скоро.

Желаещите да научат повече за JavaScript и обучителната стратегия, могат да го създадат на 23 март по време на безвъзмезден уебинар, проведен от Телерик Академия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР