10-годишно момче е било ухапано от змия във Велико Търново,

...
10-годишно момче е било ухапано от змия във Велико Търново,
Коментари Харесай

Змия ухапа дете във Велико Търново

10-годишно момче е било ухапано от змия във Велико Търново, оповестява „ Борба “. Инцидентът се случва в събота, по време на разходка в гора. Влечугото изскочило отдолу под камък и забило зъби в ръката на хлапето.

Около 18:00 часа малчуганът е признат в незабавно поделение на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. Веднага са направени голям брой прегледи и проучвания за обяснява на положението. Малкият пациент е съветван с реаниматор и педиатър и настанен за лекуване в детско поделение. Момчето ще остане под лекарско наблюдаване няколко дни.

Началникът на педиатрията доктор Валентин Точков разяснява, че е приложена общоприета терапия. „ Използвахме противозмийски серум, с цел да предотвратим вероятно усложняване. Не можем да определим дали змията е била отровна или не. Момчето показа, че била едра. Имаше доста огромен оток на ръката и цялата длан бе зачервена “, съобщи медикът и добави, че дребният пациент е вън от заплаха.

По думите му, в структурата имат опит при сходни проблеми и с помощта на професионализма на всички в екипа случаите приключват наред.
Специалистите прецизират, че при захапване от змия на засегнатото място ясно се разграничават две точки на разстояние 0,5 до 1 см. В рамките на 10-15 минути засегнатият сектор придобива червен до синьолилав цвят, който може да премине и в черен. Кожата е топла при досег и с изразен оток.

Настъпва общо неразположение – световъртеж, главоболие, неспокойствие и натегнатост, сухота в устата и гадене. Ухапаният би трябвало допустимо най-скоро да получи лекарска помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР