10-годишна певица от Мадан спечели първо място на международния детски

...
10-годишна певица от Мадан спечели първо място на международния детски
Коментари Харесай

10-годишно момиче от Мадан спечели първо място на международен детски етнофестивал

10-годишна певица от Мадан завоюва първо място на интернационалния детски етнофестивал " Децата на Балканите - с нематериалност в Европа " в Хасковски минерални бани.
Читалището в Мадан се показа с детската фолклорна група, дует на гайдарчетата Гергана Керменова и Мирослав Мерджанов и с самостоятелно осъществяване на 10-годишната певица Валерия Делчева.
Момиченцето по този начин изпя именитата родопска ария " Руфинка болна легнала " и " Снощи съм посетители имала ", че смая журито и бе отличена с първото място измежду изпълнителите, описаха от читалището.
Валерия не за първи път изумява жури на фестивал. Девойчето завоюва второ място предходната година на интернационалния фестивал в Хасковски минерални бани и получи диплом за I-во място на Единадесетия интернационален фолклорен конкурс „ Пауталия “ 2017 г.в Кюстендил, както и диплом с почетно отличие за присъдена златна лира на Орфей на народен музикално-фолклорен конкурс „ Орфееви гении “ 2018 година в Пловдив.
Родопчанчето има и грамоти за чудесно показване от 14-тия народен фолклорен фестивал на двугласното пеене в Неделино през 2017 година и за чудесно показване във фолклорния конкурс " Рожен " през 2016 година
Валерия е на сцената и на всеки празник на родния си град.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР