10 години след влизането на България в Европейския съюз, евростандартът

...
10 години след влизането на България в Европейския съюз, евростандартът
Коментари Харесай

2200 лева средна заплата плаща канадска фирма в Родопите

10 години след влизането на България в Европейския съюз, евростандартът е на път да влезе в Източните Родопи, само че чрез… канадска компания. „ Дънди Прешъс Металс” подвигна летвата пред огромните работодатели в района с равнищата на възнагражденията си, написа rodopi24 „ 2 200 лв. е междинната заплата на оперативния личен състав, която сдружението дава на чиновниците си в Челопеч. Искам да бъдем правилни към останалите работодатели тук и към този момент няма да разясняваме заплатите в Крумовград, само че те ще порастват прогресивно още през първата година. Под един % отчитаме овакантяване на чиновници.

По време на огромния взрив на строителството имахме трима, които напуснаха, само че единствено след три месеца още веднъж се върнаха на работа”, съобщи изпълнителният шеф на компанията, която ще създава находището на Ада тепе, доктор инж. Илия Гърков. 60 са наетите до този миг чиновници на компанията в Крумовград, като 11 от тях са дами. Средната възраст на инженерно-техническият състав пък е 34-36 години.

1700 молби за постъпване на работа са постъпили до този миг единствено от община Крумовград. Общо 220-240 души ще наброява личния състав на рудника, като при започване на идната година подборът на чиновници следва да завърши. Илия Гърков за следващ път акцентира, че 80 на 100 от служащите ще бъдат от Крумовград. Същевременно от компанията не престават да влагат в своите бъдещи фрагменти. Два випуска към този момент са приключили образование по „ Основи на механо-поддръжката”, като сега се приготвя и трети. „ Молби за работа са подали хора с главно, приблизително и висше обучение. Много добре работим с гимназията по превоз в града, където се прави образованието, след което с добитата подготовка, те ще могат да кандидатстват”, уточни още Илия Гърков.

тагове заплата канадска форма челопеч
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР