1. Змия Змията е сред най-древните символи. В българския фолклор обикновено

...
1. Змия
Змията е сред най-древните символи. В българския фолклор обикновено
Коментари Харесай

Изберете един от тези 4 мистични символа и вижте как да подобрите живота си

1. Змия

Змията е измежду най-древните знаци. В българския фолклор нормално символизира болест, приближаваща неволя, гибел. В по-философски смисъл змията символизира и началото на разрухата и гибелта, и възкресението поради свойството си да сменя кожата си и да се възражда и преобразява. В този смисъл вие сте като змията – изправяте се след всеки удар на ориста, „ сменяте кожата си “ и продължавате напред. В живота си сте се сблъсквали с доста компликации, само че те не са сломили духа ви, а са ви създали по-силни и са ви научили, че постоянно има излаз, че в никакъв случай не би трябвало да се отхвърляме да се борим. Нужно е да се освободите от напрежението на този стадий от живота си. Намерете метод да си почивате повече, отпуснете се – единствено по този начин можете да подобрите живота си. Не бъдете непрекъснато нащрек и подготвени за нови борби. Позволете си да се наслаждавате на живота подобен, какъвто е.

2. Колба.

Вие сте предана, кардинална и почтена персона. Изпитвали сте на гърба си пагубната мощ на измяната. Неведнъж сте се сблъсквали с хорската завист и двуличие. Често са предавали доверието ви, което надълбоко ви е наранявало. Като човек сте интроверт. Обичате да премисляте нещата. Не взимате елементарно решения, тъй като претегляте плюсовете и минусите. Не сте лековерни и предпочитате да сте сигурни, преди да извършите избор. Когато кажете нещо, то е подплатено с дейности. Не обичате празните приказки. Хората, които доста приказват, а нищо не вършат, не заслужават уважението ви. На този стадий от живота си е належащо да се учите да се откривате повече за другите. Ще би трябвало да преглътнете досегашните си разочарования и горчив опит, с цел да можете да допуснете нови хора и нови страсти в живота си. Преоткрийте вярата си в хората – единствено по този начин можете да подобрите живота си. Позволете си да бъдете щастливи.

3. Голям пентаграм

Пентаграм или пентаграма е знак, представляващ петолъчна звезда, изобразена с пет прави линии. В този знак са съсредоточени петте велики правилото: Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел - петте качества, които би трябвало човек да развие у себе си, с цел да стане идеален. Вие сте ярка и запаметяваща се персона. Невъзможно е да останете незабелязани. Хората инстинктивно се стремят да са покрай вас, тъй като обичат усмивката и възприятието ви за комизъм. Търсят препоръките ви, тъй като се доверяват на мъдростта ви. Зареждате останалите с позитивна сила и ги ободрявате. За вас животът е като бумеранг – каквото дадете, това и ще получите. Въпреки че нееднократно сте се разочаровали, продължавате да вярвате в това и да живеете по този метод. На този стадий от живота си имате потребност от повече позитивизъм към вас – единствено по този начин ще можете да подобрите живота си. Не допускайте близките да изпиват силата ви и да ви предават от негативизма си. Търсете компанията на себеподобни – открити и светли персони като вас самите.

4. Цвете.

Вие сте самият самарянин. Постоянно се пробвате да спасите другите. Готови сте постоянно да подадете ръка на човек в потребност. Често пренебрегвате себе си и околните си поради някой, който се нуждае от помощта ви. Готови сте да дадете безусловно поддръжката си. Вие сте като проводник на положителни каузи и се стараете да предавате и на другите това свое отношение към света. Душата ви е нежна и ранима, красива и цветна като цветето, което сте избрали за собствен знак. Обичате инцидентните актове на добрина, тъй като знаете, че дребните жестове са в действителност най-големи. На този стадий от живота си обаче би трябвало да бъдете повече егоисти в хубавия смисъл на думата. За да подобрите живота си, е значимо да се погрижите преди всичко за себе си. Обичайте себе си, с цел да бъдат спокойни околните ви. Отстъпете от безконечната си мисъл за другите и обърнете взор към себе си. Когато човек се раздава за другите, се зарежда с  позитивна сила, само че би трябвало да отдава парченце от себе си единствено на тези, които го заслужават.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР