1. За да отпушите мивка – използвайте огъната телена закачалка

...
1. За да отпушите мивка – използвайте огъната телена закачалка
Коментари Харесай

Лесни начини за отпушване на канала, без да викаме водопроводчик

1. За да отпушите мивка – използвайте огъната телена окачалка

 Косата, кожата, мръсотията и питателните частици могат елементарно да запушат каналите ви, защото си взаимодействат със сапунената наслойка, която се натрупва по стените на дренажната ви тръба. С течение на времето това може да забави водния поток.
Трудно ли е отпушването на канали?
Не са малко хората, които имат запушени канали вкъщи. Те се оплакват от течове и даже наводнения, а от време на време задачата по отпушването,...
Прочети повече
Една елементарна окачалка може дейно да отпуши запушена мивка. Вземете елементарна окачалка, изправете я и оформете дребна кука в единия завършек на жицата. Натиснете този край постепенно надолу в отвора и започнете да „ ловите риба “. Избягвайте да натискате закачалката надолу, защото това може да реалокира запушването по-надолу по канала. Вместо това използвайте нежни придвижвания за „ бутане “ и „ окачане “, с цел да помогнете за изместването нагоре и премахването на боклука, който запушва канала ви.

2. За канали за душ и тоалетна – препарат за съдове

Душ каналите елементарно се запушват с косми. При тоалетните нормално това са изпражнения, непотребна тоалетна хартия, кърпички, женски санитарни артикули или топчета памучна вата (винаги изхвърляйте всичко, което не е тоалетна хартия, в кошчето!).

Препаратът за съдове е отлично решение за тези места, тъй като разгражда остатъците и смазва канализацията ви. Изсипете в чаша препарат за съдове, смесете го с вряла вода. След това използвайте бутало, с цел да помогнете за отстраняването на запушването. Можете също по този начин да сложите гумени ръкавици и да употребявате ръцете си, с цел да облекчите запушването сами.

3. Сода за самун и оцет
Отпушване на канали – най-често срещаните проблеми и техните решения
Кога се постанова отпушване на канали? Най-често това се случва след дълъг интервал на употреба, изключително в случай че дълго време преди този момент тръб...
Прочети повече
Първо изсипете вряла вода в канализацията и изчакайте, до момента в който водата се оттече. След това изсипете към половин чаша сода за самун в канала. Отгоре изсипете примес от една чаша гореща вода и една чаша бял оцет. Оставете тази примес да подейства най-малко един час, макар че е най-добре да я оставите да престои допустимо най-дълго за оптимален резултат.

След това използвайте гореща вода, с цел да изтече всичко в тръбите и наблюдавайте дали водата се оттича вярно.

4. Содата за самун не работи? Опитайте сода за миене

Ако содата бикарбонат ви е провалила и търсите по-силна домашна опция, содата за миене е идващият ви най-хубав залог.

Содата за миене, известна още като натриев карбонат, нормално се употребява в почистващи артикули и е чудесна помощ за отпушване на канали. Тя е по-алкална от содата за самун и е по-силно средство за разчистване на канализацията.
Хитри способи за отпушване на мивката
Дребните неволи в всекидневието ни могат да ни изнервят дотам, че да станем даже нападателни. Ако това ви звучи необикновено, мож...
Прочети повече
Изсипете малко вряла вода в мивката си, последвана от чаша сода за миене. След това се налейте чаша вряла вода и оставете за 5 минути. Това би трябвало да помогне за унищожаване на всякакво задръстване. Ако мивката ви към момента се източва постепенно, повторете процеса още веднъж

Още от ЛЮБОПИТНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР