1. Обичайте майка ѝ. Винаги се отнасяйте към нея с

...
1. Обичайте майка ѝ. Винаги се отнасяйте към нея с
Коментари Харесай

50 съвета към всички бащи на дъщери

1. Обичайте майка ѝ. Винаги се отнасяйте към нея с почитание и ѝ показвайте какъв брой доста значи за вас. Когато вашата дребна щерка порасне, е доста евентуално да се влюби в някой, който я третира по този начин, както вие сте третирал майка ѝ. За положително или зло – по този начин се случват нещата. Аз избирам да е за положително.

2. Бъдете до щерка си. Винаги. Прекарвайте повече време дружно – излизайте, просто по този начин, без причина – единствено с цел да се насладите на компанията си. Проявявайте автентичен интерес към нещата, които я интересуват. Тя има потребност от татко, който е в час с нейния живот. Не стойте безучастно, до момента в който тя прибавя от ден на ден години към живота си, а прибавете живот към тези години.

3. Спасявайте я. Докато пораства, дребното ви момиченце има потребност от воин. Това можете да бъдете вие. Тя ще има потребност да ѝ се притичвате на помощ още веднъж и още веднъж през целият ѝ живот. Направете го. За това нямате потребност от червени гащи и синьо покривало.

4. Радвайте се на всеки момент, прекаран дружно. Днес тя обикаля у дома по памперс, на следващия ден към този момент гордо ѝ връчвате ключовете за първата кола и до момента в който се усетите към този момент я съпровождате по пътеката под звуците на сватбения марш. Ще пристигна ден, в който времето прекарано с баща, няма да бъде най-страхотното нещо на света. Животът върви на бързи обороти, наслаждавайте му се до момента в който към момента можете.

5. Молете се за нея. Редовно. Със пристрастеност. Непрекъснато

6. Купете ѝ баскетболна топка  и я научете да играе и да вкарва кошове. Накарайте я да се гордее със себе си и с това, че ще засрами момчетата от класа си.

7. Тя ще се кара с майка си. Избирайте умно на чия страна да застанете

8. Давайте . Купете ѝ перлите, които желае, тя ги заслужава

9. Да, несъмнено, че изглеждате неуместно, играейки гоненица. Но няма значение – продължавайте да играете.

10. Радвай се на времето за къпане.

11. Ще пристигна миг, в който тя ще изиска куче. Няма какво толкоз да му мислите. Поне един път в живота ѝ кажете “Да ”.

12. Никога не е прекомерно рано да започнете да ѝ обяснявате за парите. Въпреки всичко бъдете готови, че ще ви разори, когато стане тийнейджър… както и когато реши да се омъжи.

13. За закуска на рождения ѝ ден направете палачинки във формата на цифрата, отговарящо на възрастта ѝ. В краен случай използвайте понички с розова глазура и свещичка.

14. Веднага откакто проходи,  ѝ купете маратонки като вашите. Помнете, че няма постоянно да желае да носи същите обувки като тези на баща си.

15. Танцувайте с нея. Започнете още когато е напълно малко момиченце или даже бебе. Няма смисъл да чакате чак до сватбата.

16. Заведете я с вас за риба. Най-вероятно ще се гърчи повече от червейчетата в кутията. Но всичко е в реда на нещата.

17. Научете се да казвате “Не ”. В началото може и да се муси, само че един ден и двамата ще се радвате, че сте се придържали към вашите правила.

18. Казвайте ѝ, че е красива още веднъж и още веднъж. Някой ден анимационното филмче или пък някое женско списание ще се опита да ѝ втълпи тъкмо противоположното.

19. Научете я да сменя спукана гума. Не е належащо малко изтърван въздух да бъде мотив за стрес и суматоха. Е, тя въпреки всичко ще ви се обади, с цел да ѝ помогнете, когато ѝ се случи за първи път на пътя.

20. Заведете я на къмпинг. Потопете я в същинската природа. Наблюдавайте по какъв начин очите ѝ се пълнят с учудване, когато за първи път опознава хубостта на заобикалящия ни свят. Оставете смартфоните вкъщи.

21. Дайте ѝ да държи кормилото. Тя в никакъв случай няма да не помни по какъв начин баща ѝ е давал да кара.

22. Тя е тъкмо толкоз интелигентна, колкото и момчетата. Уверете се, че го знае.

23. Когато се научи да раздава целувки, тя ще желае да обсипе цялото ви лице. Позволете ѝ, даже я насърчавайте да го направи.

24. Да се научи да чопли слънчогледови семки вярно надали ще ѝ помогне да влезе в университет. Все отново я научете.

25. За нея е същинска магия да я носите на конче. Правете го в този момент, до момента в който имате здрав тил, а тя към момента е мъничка.

26. Музиката е в природата ѝ , само че вашата задача е да ѝ покажете насладата от това да носи чорапи по дървения под. Или да върви боса по него…

27. Ако наоколо има воден парк, водете я постоянно. Водата ще я притегля като локва патенце.

28. Тя ще ви чака нетърпеливо да се върнете от работа всяка вечер. Не закъснявайте.

29. Ако майка ѝ я запише на уроци по плуване , и вие би трябвало да бъдете вътре в басейна. Не се тормозете, в случай че сте единственият татко там. Другите не знаят какво пропущат.

30. Никога не пропускайте рождените ѝ дни. След 10 години тя надали ще помни подаръците, които сте ѝ подарили, само че несъмнено ще си спомня, че ви е нямало.

31. Научете я да кара ролери. Наблюдавайте по какъв начин увереността ѝ се повишава с всеки минал ден.

32. Оставете я да се търкаля в тревата. Това е толкоз хубаво за душата ѝ. И за вашата също не е зле.

33. Заведете я да си купи бански. Не се тормозете да наложите несъгласие върху някои от определените модели, само че би трябвало да устоите на желанието да я облечете в нещо сходно на пижама за плаж.

34. Някъде сред третата и шестата си годинка , тя ще ви попита дали ще се ожените за нея. Откажете ѝ много деликатно.

35. Може би след ужасяващ призрачен сън, ще желае да се гушне при вас в леглото.  В това няма нищо неприятно.

36. Много малко неща са по-успокояващи за едно малко момиченце , от топлата бащина ръка. Никога не го забравяйте.

37. Заведете я на люлките в парка. Тя евентуално ще желае да я залюлеете по-силно и на по-високо. Но нейната концепция за “по-силно ” и “по-високо ” евентуално се разграничава от вашата. Имайте го поради.

38. Когато поотрасне, вашата формулировка за “по-високо ” и “по-силно ” ще бъде доста покрай нейната. Когато този ден настъпи, няма какво да му мислите – използвайте цялата си сила.

39. Да я държите за глезените, надолу с главата до момента в който тя се смее неконтролируемо е доста положително упражнение за бицепса. Предупреждение: Тя не знае какво значи да ви “омалеят ръцете ”.

40. Може да ви помоли да ѝ купите пони за рождения ден. Не го правете, в случай че нямате плантация. Много добра концепция е да наемете едно обаче.

41. Няма потребност да се изхвърляте с подаръците за Коледа или за рождения ден. Вместо това ѝ подарете незабравими прекарвания дружно.

42. Нека знае, че постоянно е добре пристигнала вкъщи , без значение какво се е случило.

43. Помнете, че един ден, тъкмо като пеперудите, тя ще разпери своите криле и ще отлети. Наслаждавайте се на годините ѝ на “гъсеница ”.

44. Всяка година, на рождения ѝ ден, собственоръчно ѝ напишете писмо.  Събирайте ги и ѝ ги дайте, когато пристигна време да отиде в университет, стане майка или когато почувствате, че най-вече се нуждае от тях.

45. Научете се да ѝ се доверявате. Постепенно ѝ давайте от ден на ден независимост. Поведението ѝ зависи от упованията, които ѝ поставяте.

46. Ако се колебаете, постоянно слушайте сърцето си. Дъщеря ви прави тъкмо това.

47. Да се научиш по кое време да се намесиш и по кое време да се отдръпнеш през тийнейджърските ѝ години, ще добави години към СОБСТВЕНИЯ ви живот. Ако съумеете да го извършите – кажете ми по какъв начин.

48. Сладоледът прикрива голям брой провинения. Уверете се, че знаете кой е обичаният ѝ вкус.

49. Днес тя излиза от у дома, с цел да отиде на учебно заведение, а на следващия ден към този момент е в университета. Не мигайте.

50. Този ден ще пристигна скоро. Няма какво да извършите, с цел да се подготвите. Колкото по-рано приемете този факт, толкоз по-лесно ще бъде.

от Веси Димитрова (WWW.Dama.BG)

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР