1 млн. лв. парична гаранция за Пламен Бобоков и 20

...
1 млн. лв. парична гаранция за Пламен Бобоков и 20
Коментари Харесай

Бобоков и Узунов на свобода под парична гаранция

1 млн. лева парична гаранция за Пламен Бобоков и 20 000 лева за Пламен Узунов ограничения за неотклонение определели Специализираната прокуратура през днешния ден. На обвинените е наложена възбрана за овакантяване на пределните на България, оповестиха от прокуратурата.

Двамата са упрекнати за присъединяване в незаконен сговор за реализиране на търговия с въздействие и длъжностни закононарушения, в интервала от началото на месец януари 2019 година до сегашния миг - закононарушение по член 321, ал.6 от Наказателен кодекс.

Наред с това Пламен Узунов и Пламен Бобоков са упрекнати и в осъществяването на закононарушение по работа в съучастничество, в интервала от 08.05.2019 година до 28.08.2019 година Като Пламен Бобоков е подбудил на 21 пъти Пламен Узунов в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си отговорности, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характерност за заеманата от него служба, за да набави за Пламен Бобоков полза.
Обвинението против Узунов и Бобоков - поради копирани вести от Българска телеграфна агенция Според прокуратурата с дейностите си секретарят на президента е уронил доверието в институцията
От това са настъпили обилни нездравословни последствия - оповестяване на информация, станала му известна по работа измежду лица отвън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, измежду жителите на България и застрашаване на националната сигурност на страната посредством откриване на оперативния интерес на специфична разследваща работа - Служба „ Военна информация “.
Президентският секретар Пламен Узунов е задържан Той беше откаран под ескорт в полицейско ръководство
При установяване на размера на парични гаранции са взети поради степента на публичната заплаха на закононарушението, доказателствата против обвинените, здравословното им положение, фамилното им състояние, специалността, възрастта и други данни за личността им, прецизират от прокуратурата.
Разследващите викат Пламен Узунов да си отключи телефоните Шефът на НСО също ще се явява на разпит
Настоящото досъдебното произвеждане е формирано по отделени материали от делото за противозаконния импорт на отпадък, по което за присъединяване в проведена незаконна група са упрекнати братя обокови и някогашния зам.-министър на екологията и водите Красимир Живков.

По-рано през днешния ден под гаранция от 20 000 лева беше освободен и съветникът на президента Илия Милушев беше освободен против парична гаранция.
Илия Милушев на независимост против парична гаранция от 20 000 лева Той е упрекнат като подстрекател за осъществяване на длъжностни престъпления
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР