1 милион вида животни и растения може да изчезнат до

...
1 милион вида животни и растения може да изчезнат до
Коментари Харесай

Може да загубим 1 милион вида растения и животни

1 милион типа животни и растения може да изчезнат до края на 21 век, в случай че не бъдат подхванати нужните ограничения за запазване на биологичното многообразие. Това разгласи изпълнителният шеф на Програмата за околна среда на Организация на обединените нации (ЮНЕП) Ингер Андерсен.

“Трябва да поддържаме биоразнообразието. Сега на Земята живеят 8,7 милиона типа растения и животни, само че може да загубим към 1 милион от тях до 50-100 години, в случай че не предприемем дейни стъпки за опазването им. Екосистемата работи с доста внимателен баланс. Тя дава отговор за преваляванията, за чистата вода и даже за въздуха, който дишаме, тъй че не можем да си позволим да загубим биоразнообразието ”, съобщи Андерсен на онлайн конференция.

“В ЮНЕП приказваме за следните рецесии: климат, природа, замърсяване на околната среда и рецесия в екосистемата. Изчезването на арктическия лед, пожарите в Австралия, необикновено горещото време в северната част на Русия и други страни. Трябва да действаме “, сподели Андерсен.

Тя уточни също, че “частният бранш има действителна опция да основава зелени работни места и да подтиква икономическия напредък на екологична основа ”.

“Сега, в изискванията на рецесия, ние приказваме с държавните структури в доста страни за това по какъв начин да рестартираме стопанската система. Те са подготвени да се извърнат към по-разумни вложения, като да вземем за пример да бъдат снабдени постройките с електричество от възобновими източници ”, сподели Андерсен.

Тя насърчи страните да удвоят напъните си за запазване на морските и сухопътните екосистеми.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР