1. Картофите са много богати на калий Тялото ни се нуждае

...
1. Картофите са много богати на калий
Тялото ни се нуждае
Коментари Харесай

6 причини защо трябва да ядем повече картофи

1. Картофите са доста богати на калий

Тялото ни се нуждае от калий, с цел да контролира кръвното налягане, тъй че намалените равнища могат да бъдат много рискови за нашето здраве. Всъщност, в случай че калият ви спадне прекомерно ниско, може да се появят сърдечни проблеми, а също по този начин, в случай че сте над 50 годишна възраст възможностите да получите инфаркт се удвояват.

2. Можете да балансирате вашия банкет на калории

В един приблизително огромен картоф се съдържат към 150 калории. Това е доста добър вид за гарнитура за вашия обяд или вечеря. Разбира се най- добре е да не слагате доста лой или масло тъй като тогава калориите могат да скочат отвън надзор.

3. Картофи за подсилване  на сърцето

Те съдържат фибри, които работят за унищожаване на непотребния холестерол от кръвта ви, намалявайки риска от развиване на сърдечни болести. В същото време картофите са с ниско наличие на холестерол.

4. Картофи за подсилване на костите

Според последни изследвания на канадски учени от 2021 година, картофите съдържат няколко хранителни субстанции, които подкрепят здравия скелет. Те са: магнезий, фосфор, желязо, калций и цинк. Поддържането на костите ви в добра форма прави живота по-лесен и понижава риска от проблеми, свързани с костите, от трошливост до остеопороза, в този момент и с придвижване на възрастта.

5. Картофите са могат да ви оказват помощ да отслабнете

Картофите съдържат фибри, които могат да са ви от изгода в случай че желаете да отслабвате. Фибрите ви засищат и ви карат да се чувствате сити по-дълго, което е елементарен метод да контролирате апетита си, с цел да не преяждате. В допълнение, картофите съдържат витамин В6, който играе роля в здравословния метаболизъм, като оказва помощ на тялото ви дейно да изгаря калории.

6. Картофи за здрава кожа

Витамин С се съдържа в обилие в картофите. Нуждаем се от него тъй като ускорява производството на колаген, което е доста значимо за нашата кожа. Витамин С работи и като антиоксидант, което значи, че може да противодейства на увреждането на свободните радикали, което може да докара до признаци на стареене, както и до рак на кожата.

Източник:https://www.alphafoodie.com/pixabay

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР