1 година затвор при първоначален строг“ режим е присъдата за

...
1 година затвор при първоначален строг“ режим е присъдата за
Коментари Харесай

1 година затвор за мъж, теглили пари от чужда банкова карта във Варна

1 година затвор при първичен „ непоколебим “ режим е присъдата за мъж, теглили пари от непозната банкова карта във Варна, оповестиха за Moreto.net от Варненския областен съд.

33-годишниият Валери Стоянов се призна за отговорни и подписа съглашение с прокуратурата, което беше утвърдено съда.

Страните в бързото произвеждане одобриха за несъмнено открито, че на 19 март предходната година във Варна, при изискванията на продължаващо закононарушение, той употребявал непозната банкова карта. На посочената дата мъжът бил на работа и забелязал, че шкафчето на негов сътрудник не се заключвало. Отворил го, извадил дебитната карта, която намерил и запомнил ПИН-кода, който бил записан на листче. Веднага отишъл до най- близкия банкомат, направил инспекция на салдото и изтеглил на два пъти сумата от 150 лв.. За посочените тегления пострадалият бил известен с SMS на мобилния си телефон. Реагирал незабавно, като се обадил в обслужващата банка, с цел да бъде блокирана картата. Валери Стоянов направил още седем несполучливи опита да изтегли пари, само че транзакциите били отказани, защото картата към този момент била блокирана.

Валери Стоянов е възстановил имуществени вреди, породени от закононарушението. Той е незает, с главно обучение, осъждан.

Пред съда 33-годишният мъж одобри да му бъде наложено дейно наказване „ отнемане от независимост “ в размер на 1 година, което за изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. В негова тежест са и направените разходи по делото в размер на 280 лв., които следва да заплати в 7-дневен период по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Постановеният правосъден акт е с последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР