1. ДЦК за граждани - между борсата и консерватизма на

...
1. ДЦК за граждани - между борсата и консерватизма на
Коментари Харесай

Топ 5 от Капитал: ДЦК за граждани; Сделката за Булсатком разпали войната между телекомите

1. ДЦК за жители - сред борсата и консерватизма на министерството. Държавният дълг, ориентиран към необятната аудитория, може да е скъп инструмент, само че към този момент България няма проект В началото на ноември България емитира облигации, които оферират на купилите ги вложители годишна рентабилност на равнища покрай и даже над 5%. Това звучи апетитно на фона на към момента стоящите покрай нулата лихви по банкови депозити. Има обаче един проблем - за елементарния спестител тези принадлежности са на практика недостъпни. Българските държавни управления от десетилетия разчитаха за финансирането си извънредно на институционалните вложители и излъчванията са структурирани и пласирани точно по този начин. А финансовото министерство гледаше ненапълно високомерно на опцията да употребява пазара на дребно.

Все повече обаче се надигат гласовете, че може би не е неприятна концепция да се заложи и на ДЦК за жители, и то надалеч не с популистката багра държавното управление да даде на хората по-висока рента. Всъщност има и много мощни и годни стопански причини, изключително в българските условия на валутен ръб. 2. Собственикът на " Виваком " United Group желае да придобие " Булсатком ", а " А1 България " и " Йеттел България " ще оспорват договорката, която назовават " невиждана " и " нагла " Следващите няколко месеца ще покажат дали българският телекомуникационен бранш ще бъде съществено пренареден. От него скоро може да изчезне досегашният водач по пазарен дял при платената телевизия " Булсатком ". United Group (UG), притежателят на новия номер едно в този сегмент " Виваком ", разгласи, че желае да придобие от Спас Русев оператора, с който така и така от над година е привързан.

Новината провокира гневни реакции от страна на другите два огромни телекома тук - " А1 България " и " Йеттел България ", които ще оспорват договорката. От UG пък упорстват, че придобиването дава отговор на регулаторните условия и са уверени в утвърждението. Войната сред телекомите от студена става " гореща " и с изключение на трите огромни играча касае и дребните районни оператори, както и милиони консуматори. 3. Carrefour се завръща с магазини в България през варненската " Паркмарт " След дълга наклонност на евакуиране от България на задгранични вериги от следващата година на пазара ще има нов-стар състезател. Френската комерсиална верига Carrefour ( " Карфур " ) се завръща в страната след съвсем десетилетие неявяване. Тогава магазините й затвориха след финансови проблеми на гръцкия франчайзьор Marinopoulos и несполучлив опит за възкръсване от българската " АП Март " със обединение с " Пикадили ".

Сега на Добромир Андонов, който има веригите Parkmart и Aldo. " През 2024 година ще бъдат отворени първите най-малко 25 обекта Carrefour Express и Carrefour Market, " заяви за " Капитал " Добромир Андонов. 4. Най-големият музикален концерт в България - за първите 24 часа са продадени над 50 хиляди билета за концерта на Ед Шийрън в София През последната година има взрив на музикалните турнета. Някои от най-големите международни реализатори като Тейлър Суифт, Бийонсе, Пинк, The Weeknd и Мадона обиколиха Европа, с цел да показват новите си албуми и да радват почитателите си. Пътят на никого от тях обаче не мина през България и тази година страната ни още веднъж не посрещна някой от най-големите модерни реализатори.
Реклама
Това обаче ще се промени в края на август 2024 година, когато за първи път в София ще пристигна английската поп звезда Ед Шийрън. Очаква се това да бъде най-големият концерт, проведен в миналото в страната ни, като по данни на промотърите от Fest Team единствено за първите 24 часа са продадени над 50 хиляди билета за националния стадион " Васил Левски ". Включването на България, като част от турнето на Ед Шийрън + - = ÷ x Mathematics и огромният интерес, който концертът провокира, вдъхна. 5. Три нови места за всички, които обичат сладко Полезно е да се окажеш на житейски кръстопът, най-често поемаш по вярната пътека. Така се случило със основателя и притежател на Les Eclaires: с журналистически и редакторски опит зад тила си, само че с все по-задълбочаващ се интерес към кулинарията, взима решение да замине за Турция. Там стартира образованието си по класическо и съвременно сладкарство в истанбулския клон на Cordon Bleu.

Освен практичните познания там се научава на казармена дисциплинираност, респект към специалността и продукта, който създаваш, хигиена и ред на невиждано равнище. Завършва с най-голям триумф във випуска си, връща се в България и към този момент е със своя сладкарница за еклери. Повече за нея и за още две нови " сладки " места в София - за браунита и за канелени рула,.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР