1. Чай от мента Чайовете от мента предлагат невероятен релаксиращ

...
1. Чай от мента Чайовете от мента предлагат невероятен релаксиращ
Коментари Харесай

Чайовете, които ще ви успокоят и избавят от стреса

1. Чай от мента

Чайовете от мента оферират необикновен релаксиращ резултат, оказват помощ за усмиряване на тялото и мозъка. Чаша черен чай с ярки нотки на мента и ободрителен усет на лимонена трева е съвършен вид за успокояваща, повдигаща настроението утринна чаша.

От мента се подготвя успокоителен билков чай, съвършен за консумация вечер. Ако извършите смесен чай от мента и лавандула, той ще съчетава две ароматни и успокояващи билки за свежа, както топла, по този начин и студена напитка.

2. Чайове от лайка

Лайката е добре известна със своите релаксиращи свойства. От нея се получава превъзходен успокоителен, благоуханен чай идеална за всяко време на деня. Идеално с лайката се съчетава меда. Подсладете чая с лъжичка мед и незабавно ще усетите резултата. 

Съчетаването на лайка с лавандула, розови листенца, кора от сладостен портокал и невен ще сътвори напитка, която оказва помощ за усмиряване след дългия ден и ще ви насърчи за спокойна отмора.

3. Чай от лавандула

Лавандулата е друга билка, за която е потвърдено, че облекчава напрежението и предизвиква релаксацията, което я прави успокояващо допълнение към доста от приготвяните чайове и билкови настойки.

На пазара се предлага огромно многообразие от подготвени билкови смеси, съдържащи лавандула. Лавандуловата мента е билкова мощност, съдържаща лавандула и мента, и двете известни със своите релаксиращи, успокояващи свойства.

4. Розови чайове

Използвани от епохи във всичко - от розова вода до етерични масла - е потвърдено, че розовите листенца имат мощен релаксиращ резултат. Това е изключително годно за нашата роза, която се отглежда в Долината на царете. С помощта на органични розови листенца ще се сдобиете с ароматна чаша със сладостен, пъстър балсам.

Наистина релаксираща примес за чай е тази с розови листенца,  лайка, лавандула и други билки, добре известни със способността си да успокояват и тонизират.

5. Матча

Повечето чайове, създадени от растението Камелия Синенсис, съдържат известно количество L-теанин, неповторима аминокиселина, която предизвиква релаксацията и облекчаването на напрежението. По-специално, матча има даже по-високи равнища на L-теанин от другите чайове, вследствие на засенчения интервал на напредък, който чаят претърпява преди прибиране на реколтата. Комбинацията от кофеин и L-теанин е известна с това, че основава умерено, медитативно положение и това, което запалянковците на матча постоянно назовават високо тяло.

Може би чаят е последното нещо, за което се сещате вечер, откакто се приберете от работа, само че е хубаво да си създадете тази традиция. Една топла чаша чай с ароматни билки ще ви приготви за приятна вечер, ще ви отпусне и ще ви обезпечи спокоен сън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР