1. Ако вали в 12.00 часа през нощта, можете ли

...
1. Ако вали в 12.00 часа през нощта, можете ли
Коментари Харесай

Пробвайте! 13 въпроса за тренировка на ума

1. Ако вали в 12.00 часа през нощта, можете ли да очаквате слънчево време след 72 часа?

2. Един мъж живее на седемнадесетия етаж. Той употребява асансьора до своя етаж, единствено когато на открито вали или когато един от съседите му се вози дружно с него. Ако на открито е слънчево или е самичък, мъжът слиза на деветия етаж. Изминава останалото разстояние пешком. Защо?

3. Карат няколко души да скочат върху молив на пода, само че никой не съумява да го направи. Защо?

4. Как можете да хвърлите тенис топка по този начин, че тя да се върне при вас?

5. Виждате момиче, което седи. Вие обаче не можете да седнете на нейно място, даже и тя да стане. Защо?

6. Един мъж се върти в леглото си, не може да заспи. Взима телефона, набира номер, изчаква малко, оставя апарата и заспива. Защо не е могъл да заспи преди този момент?

7. Един хотел има 7 етажа. На партера има четирима души. На всеки етаж – с двама повече по отношение на предходния. На кой етаж викат асансьора най-често?

8. Компания, произвеждаща маратонки, се сблъскала с проблем в страната, в която се намирала нейната фабрика. Стоката непрекъснато се крадяла. Какво направила компанията, с цел да предотврати кражбата, без да харчи пари за защита?

9. Кога гледаме към цифрата 2, само че споделяме „ 10 “?

10. Джордж Вашингтон, Шерлок Холмс, Уилям Шекспир, Лудвиг ван Бетовен, Наполеон Бонапарт и Нерон - кой доста друг от останалите?

11. Малките пациенти в една детска болница обичали да си играят с очарователни плюшени мечета. Децата харесвали толкоз доста играчките, че ги взимали у дома с тях. Как болничното заведение съумяла да позволи този проблем?

12. В зората на киното един американски кино салон почнал да губи пари. Зрителите се ядосвали на дамите, които отказвали да смъкват шапките си в залата и по този метод закривали екрана. Кое е най-евтиното и дейно позволение на този проблем?

13. На един и същи рафт в кабинета на един академик имало 2 две книги една до друга. Едната била 230 страници, а другата - 325. Колко страници има сред първата страница на първата книга и последната страница на втората книга?

Това са отговорите

1. Не, тъй като след 72 часа още веднъж ще е нощ.

2 Мъжът е доста невисок. Достига бутона на седемнадесетия етаж единствено с чадър или благодарение на собствен комшия.

3. Моливът е бил подложен до стена.

4. Нагоре.

5. Защото е седнала в скута ви.

6. Неговият комшия е хъркал шумно, само че след позвъняването се е събудил.

7. На партера.

8. Построила друга фабрика и почнала да създава настрана леви и десни маратонки.

9. Когато гледаме към часовника си.

10. Шерлок Холмс, защото е фиктивен воин.

11. Започнали да превързват мечетата с превръзки и казвали на децата, че всички играчки би трябвало да остават в болничното заведение, с цел да се оправят.

12. На входа на киното сложили надпис: „ Молим най-учтиво всички дами да смъкват шапките си по време на кино лентата. Това предписание не важи за възрастните дами “.

13. Между тези страници се намират само кориците на тези две книги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР