1 553 600 лева отпуска държавата за дейности по Национална

...
1 553 600 лева отпуска държавата за дейности по Национална
Коментари Харесай

Държавата отпусна общо почти 18 млн. лева за образователни дейности, включително интернет

1 553 600 лв. отпуска страната за действия по Национална стратегия " Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ", стана ясно след днешното постоянно съвещание на Министерския съвет.
Идеята е с въпросните пари да се обезпечи интернет съгласуваност на всички учебни заведения, които са на бюджетна прехрана. Средства ще се разходват и за техническо застраховане на образователния развой в 149 институции от системата посредством внедряване на съвременни технологии в процеса на образование за подкрепяне на учебните заведения в дейностите по възобновяване на компютърна техника и/или внедряване на просветителни нововъведения, свързани с образователния развой.
Почти толкоз пари - 1 538 198 лева ще отидат за в допълнение образование на учениците в главното обучение, които срещат компликации при преодоляване на образователния материал по български език и по математика. Парите се отпускат по два модула на Националната стратегия " С грижа за всеки възпитаник " - Модул 1 " Осигуряване на в допълнение образование на учениците от началния стадий на главното обучение за повишение на равнището на достиженията им по общообразователна подготовка " и Модул 2 " Осигуряване на в допълнение образование на учениците от прогимназиалния стадий на главното обучение за повишение на равнището на достиженията им по общообразователна подготовка ".
Съгласно друго държавно Постановление са утвърдени 7 368 304 лева за обезпечаване на действия по Национална стратегия " Оптимизация на вътрешната конструкция на личния състав в институциите от системата на предучилищното и учебното обучение " за 2018 година. Парите са предопределени за погашение на компенсации на личния състав за месеците септември и октомври 2018 година заради понижаване на числеността му от настъпила смяна в структурата и състава му, при преустановяване на трудови правни отношения на друго съображение, или при преструктурирането на мрежата от просветителни институции.
Отпускат се и в допълнение по бюджетите на общините 7 991 315 лв. за 2018 година за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници. От тях 7,4 млн. лв. идват от държавния бюджет, а останалите пари - от бюджета на МОН.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР