1,5 милиарда чувствителни файла са свободно достъпни в интернет, съобщиха

...
1,5 милиарда чувствителни файла са свободно достъпни в интернет, съобщиха
Коментари Харесай

Свободен достъп до 1,5 млрд. чувствителни документа в интернет

1,5 милиарда чувствителни файла са свободно налични в интернет , оповестиха откриватели от компанията за киберсигурност Digital Shadows, представени от Агенция Франс Прес.

От компанията разясниха, че инструмент за сканиране е разкрил в интернет през първите три месеца на 2018 година планини от персонални данни на хора и компании по света.

Незащитената информация е в размер на 12 петабайта или 4000 пъти по-голяма от " Панамските документи ", които разкриха евентуална корупция в десетки страни.

" Има файлове, които са със свободен достъп " за всеки с минимално техническо знание, сподели Рик Холънд, вицепрезидент на Digital Shadows.

Той добави пред информационната организация, че екипът му е открил, че наличната информация улеснява хакерите, страните и фирмите при кражбата на сензитивна информация.

" Прави работата на нападателите доста по-лесна . Съкращава разследващата фаза ", добави той.

Голяма част от документите са разплащателни сметки и данъчни заявления , които респективно са 700 000 и 60 000 файла.

Също има едва предпазена здравна информация и доста корпоративни секрети.

Изследователите означават, че 36% от файловете са в Европейски Съюз . Съединени американски щати са с максимален дял от страните - 16%, само че незащитени файлове има по целия свят, в това число в Азия и Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР