1 471 382 души вече са се преброили електронноКак да

...
1 471 382 души вече са се преброили електронноКак да
Коментари Харесай

Ето как да разпознаем истинския преброител

1 471 382 души към този момент са се преброили електронно

Как да сте сигурни, че индивидът, който звъни на вратата Ви, е преброител?

От Националния статистически институт обясниха какво да създадем при подозрение, че пред прага ни стои лъжец:

Първо – преброителят наложително би трябвало да се показа и покаже своята служебна карта, на която има негова фотография, трите имена и идентификационен номер, даден от Национален статистически институт.

Второ – преброителят би трябвало да Ви уведоми ясно за задачата на преброяването и да Ви показа преброителна карта, на гърба на която има писмо от ръководителя на Национален статистически институт, в което са разказани задачите на преброяването.

Трето – Ако изпитвате подозрение по отношение на легитимността на преброителя, можете да позвъните на, където да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат инспекция и ще потвърдят дали преброителят във Вашия сектор се споделя по този начин.

Четвърто – Всеки преброител има синя маска, на която е изписано „ Преброяване 2021 “.

Всички преброители са минали предварителна инспекция за чисто правосъдно минало, навършили са 18 години и имат най-малко приблизително обучение. От през вчерашния ден те започнаха обхода на разпределените им сектори в цялата страна. Преброителите ще преброяват единствено хората, които не са се преброили към този момент електронно или не желаят да го създадат онлайн сами.

Към 6 ч. тази заран през електронната система на преброяването са се преброили 1 471 382 души, които живеят в 646 077 семейства. Най-много хора са се преброили електронно в София (столица), където и популацията е най-многобройно. За второто място по брой преброени се борят Пловдив и Варна, следвани от Бургас, Стара Загора и Русе. Ако се съпостави обаче делът на хората, които са се преброили по отношение на популацията на региона, преди всичко остава област София (столица), следвана от Варна. На трето място с съвсем равни дялове са Габрово и Русе.

Напомняме, че посредством електронната система можете да се преброите единствено от български адрес. Ако по някаква причина сега сте в чужбина, помолете околните си в България да ви преброят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР