1/3 от работодателите у нас полагат целенасочени усилия да привлекат

...
1/3 от работодателите у нас полагат целенасочени усилия да привлекат
Коментари Харесай

1/3 от работодателите у нас полагат целенасочени усилия да привлекат българи, учили или работили в чужбина

1/3 от работодателите у нас поставят целенасочени старания да привлекат българи, учили или работили в чужбина

56% от българските студенти в чужбина от своя страна декларират, че в България липсват благоприятни условия за работа и кариерен напредък

Водени от общата идея да връщат българските гении в България, двупосочното изследване, което ,, и - Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия,осъществиха, даде поръчка за възстановяване на връзката сред работодателите и квалифицираните фрагменти, които занапред навлизат на пазара на труда у нас.

В двата разбора се наблюдава държанието на българските работодатели по отношение на привличането на гении, както и държанието на български студенти, които се образоват в България, само че и тези, които учат в чужбина, дружно с претекстовете за техния избор и настройките им към кариерно развиване в България.

„ Вярваме, че гледната точка на младите студенти, без значение дали приключват образованието си тук или в чужбина, е непренебрежимо значима за развиването на страната ни, а още повече и когато бизнесът изпитва остра потребност от експерти във всички браншове на стопанската система. “ – споделят уредниците и допълват:

„ Допълнително изследвахме дали фирмите разполагат със тактика за привличане и задържане на скъпи фрагменти, адаптивни ли са и какво са склонни да създадат, с цел да развият работодателската си марка, за да бъдат настоящи на динамичните времена, в които живеем. “

От разбора излиза наяве, че 89% от работодателите изпитват усложнения при подбора на фрагменти. Най-големите провокации пред тях са неналичието на дипломиран личен състав в съответни региони на страната, както и липса на механически умения и подготовка.

В същото време 56% от интервюираните български студенти в чужбина декларират, че в България липсват благоприятни условия за работа и кариерен напредък (63%), което показват за съществена причина да не желаят да се върнат в родината след довеждане докрай на своето обучение.

1/3 от фирмитепризнават, че поставят целенасочени старания да привлекат експерти, учили или работили в чужбина, като делът на фирмите, които оперират единствено на българския пазар, спада до по-малко от 1/4. Все отново работодателите, които влагат в реализирането на EmployerBranding тактика, поставят повече от междинното равнище старания (40%), с цел да привлекат талантиот чужбина.

Освен това, студентите в чужбина показват всеобщо, че не могат да преценяват дали упованията им за възнаграждение са покрити от българските работодатели.

„ Това ни довежда до извода, че би било добре и за двете страни заплащането или най-малко диапазона на заплащането да бъде комуникирано ясно в обявите за работа и стаж, още преди регулацията на Европейски Съюз да влезе в действие “ – разясняват от платформите за търсене на работа и кариерно развиване.В анкетите взеха присъединяване 270 компании от разнообразни браншове, разрастващи активността си на българския пазар, както и 1200 студенти, учещи най-разнообразни специалности тук и зад граница.

Подробните разбори от двете изследвания може да откриете тук:
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР