1 140 000 лв. повече са местните приходи в хазната

...
1 140 000 лв. повече са местните приходи в хазната
Коментари Харесай

Община Дупница обяви 1,1 млн. лева повече от местни приходи

1 140 000 лева повече са локалните доходи в хазната на Община Дупница, съпоставено с миналата година, разгласи зам.-кметът по икономическите действия Олга Китанова. Общината регистрира и по-висока събираемост на налозите и локалните такси. 8 628 000 лева са през 2020 година, а за предходната постъпленията са в размер на 9 769 000 лева, което е близо 99% от заложените доходи.
За първи път приходите от налог МПС надвишават 2 млн. лева.Средствата от налози за недвижими парцели и придобиване на благосъстоятелност също нарастват, което демонстрира, че макар пандемичната конюнктура икономическият живот в общината не е спирал.Отделно са нарастнали с 500 000 лева приходите от продажба на общински здания и активи, което отново посочва растеж на покупко-продажбите с недвижими парцели. 
С 30% е нараснал ползата към наемане на земи единствено за предходната година, разгласи зам.-кметът Китанова.
Спад има в приходите от дивиденти на общината, заради обстоятелството, че облагата от ГУМ понижа поради затварянето на комплекса при Covid пандемията и тя не е разпределена към бюджета 
Китанова към този момент разгласи, че кметският екип няма желание да подвига данъчните ставки и през тази година, без значение от увеличените разноски и инфлацията в страната. 
Последната фактура за разходваната електоренергия за общината е със 100 хиляди лв. по-висока. Има концепция за прекъсване за избрани часове на уличното осветяване.
Ще се стигне ли до тази мярка разяснява зам.-кметът Китанова: " Към момента към момента не ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР