08:04Президентът Румен Радев кани днес първата политическа сила в Народното

...
08:04Президентът Румен Радев кани днес първата политическа сила в Народното
Коментари Харесай

Бъдещият кабинет: Президентът кани първата политическа сила за връчване на мандата

08:04Президентът Румен Радев кани през днешния ден първата политическа мощ в Народното събрание - " Продължаваме промяната ", да получи мандат за сформиране на постоянно държавно управление.

В продължение на половин година страната е ръководена от служебни кабинети след невижданите три следващи тура парламентарни избори (редовни и два извънредни), след които показаните в Народното събрание партии по този начин и не успяваха да сформират кабинет. Днес наподобява, че триумфът е по-вероятен откакто четири партии от седемпартийния 47-ми парламент - мандатоносителят " Продължаваме промяната ", дружно с Българска социалистическа партия (четвърта политическа сила), ИТН (пета) и " Демократична България " (шеста) към този момент са подписали съдружно съглашение. Това стана след едноседмични договаряния по политики, разграничени в 18 тематики, и последвалите още толкоз време совалки и непублични договаряния по структурата и персоналния състав на бъдещото държавно управление.

Очаква се през днешния ден " Продължаваме промяната ", чиито водачи Кирил Петков и Асен Василев са някогашни служебни министри в държавно управление на Радев, да върне незабавно на президента мандата като изпълнен, а в понеделник Народното събрание да заседава изключително, с цел да гласоподава препоръчаните от четирите партии министри.

" Дневник " ще предава онлайн в 10 ч. от президентството връчването на мандата и конференцията на " Продължаваме промяната " в 13 ч., на която ще бъдат оповестени публично имената на министрите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР