02 Април Базираната в Нидерландия компания KPN е завело дело

...
02 Април Базираната в Нидерландия компания KPN е завело дело
Коментари Харесай

Телеком съди Ericsson за нарушени патенти

02 Април
Базираната в Нидерландия компания KPN е завело дело за нарушаване на пет нейни патента от страна на шведския снабдител Ericsson. Патентите са свързани с функционалностите на безжичната мрежа.

Reuters съобщaва, че операторът е подал тъжба до американски съд, потвърждавайки, че е предложил лицензия на патентите, само че от Ericsson са отказали да се възползват от тази опция. В разследване на това от KPN считат да търсят финансово обезщетение.

Спорът идва близо шест месеца, откакто KPN подписа огромна петгодишна договорка с Ericsson за главната си 5G мрежа - ход, който пристигна за сметка на Huawei. Тогава от Ericsson подчертаха вековната бизнес връзка с KPN, което допуска, че дейностите на оператора не са недомислени.

Интересен миг в обстановката идва от обстоятелството, че нормално Ericsson са в противоположната роля във връзка с патентните каузи и в този момент за първи път се оказват подсъдима страна. Компанията е в разгара на борбата си със Samsung в Съединени американски щати. Доставчикът упреква корейския производител в нарушение на договорните задължения по отношение на патентните такси в 4G и 5G сферата.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР