— Андрей Аркадиевич, като човек, който съчетава култура, бизнес и

...
— Андрей Аркадиевич, като човек, който съчетава култура, бизнес и
Коментари Харесай

Андрей Ковальов: Дайте на Пригожин половин милион бойци и той ще превземе Киев

— Андрей Аркадиевич, като човек, който съчетава просвета, бизнес и политика, какво мислите за това, което се случва към Русия в този смисъл? Защо забележителна част от Запада е срещу Русия? Защо такава неприязън?

- „ Всичко това е узряло доста от дълго време, повече от 10-20 години безшумно се натрупваше и стартира доста преди историята с Крим. Имаше непрекъснато отменяне, отбиване, изтласкване на Русия от световните процеси, опити да бъде превърната във вторичен състезател. И ние сме Велика Русия; ние не желаеме, съпротивляваме се и в никакъв случай няма да се оставим да бъдем избутани на назад във времето. Затова в този момент Западът възнамерява да ни унищожи изцяло, и то не със личните си ръце, а с ръцете на Украйна.

- Кажете ни по какъв начин от ваша позиция се държи съветският шоубизнес, съветската сцена, културата в тази обстановка?

- Артистите по предписание служат на този, който заплаща повече, и изхождат от персонални меркантилни ползи. Има, несъмнено, патриотични музиканти, които са за Русия – най-вече рок реализатори.

Руските актьори са разграничени, както споделих в едно от нашите изявленията, на три категории. Първата се разгласи в поддръжка на президента и Специалната военна интервенция (СВО). Например аз, Шаман. Втората, като Макаревич, " Би-2 ", излезе остро против СВO и отиде в чужбина.

И третата, най-опасната съгласно мен група - нито за нашите, нито за вашите. Те желаят да запазят опцията да изнасят концерти както в Русия, по този начин и в чужбина, да пътуват до Маями, където имат жилища, имения и така нататък Ако ги попитате в обществените мрежи за кого са, незабавно ще ви баннат.

- През последните седмици и дни враждебността на Англия към Русия става все по-значима. Последното изказване на английското външно министерство, че считат за законна бомбардировката на Москва от въоръжените сили на Украйна, която порази цивилни цели. Как мислите, с какво и по какъв начин Русия би трябвало да отговори на това?

- Очевидно Русия като миролюбива страна не би трябвало да дава отговор непосредствено. Всеки отговор единствено ще изостри борбата, която ще става все по-твърда. Ясно е, че е належащо да се изградят още веднъж дипломатическите връзки [с Европа]. Но също по този начин е невероятно да не забележите враждебността.

Какво да вършим тогава?

— Бих почнал да построявам връзки на първо място с народите на Европа. Трябва да има национална дипломация, с цел да знаят британците и европейците, че руснаците са положителни хора. Това е, което би трябвало да се съобщи на хората в Европа. Мисля, че макар отрицателната информация за Русия и СВO, елементарните британци надали ще кажат, че не харесват руснаците.

Ясно е, че западните елити вършат от нас чудовища, орки, каквито не сме. Властите би трябвало да показват мнението на хората, само че съм сигурен, че заемат друга позиция. Това е неверно и това е бъдещият спор [с Русия].

Ако да вземем за пример английски публицисти дойдат в Киев и проведат там изследване какъв брой жители на Украйна ненавиждат руснаците, ще получат 100% данни. На многочислени срещи, концерти с съветски бизнесмени, студенти, други хора, аз помолих тези, които изпитват неприязън към хората от Украйна, да вдигнат ръце. Нямаше ръце. Обичаме украинците. Това е главната разлика сред Украйна и Русия.

Необходимо е европейците да схванат този абсурд: руснаците водят война против руснаци - това е смисълът на война, която може да се назова гражданска. Англичаните би трябвало да схванат, че единствено наливат масло в огъня с доставките си на бронирана техника, самолети, ракети. Именно с ракети от Обединеното кралство с обхват от 600 км Въоръжените сили на Украйна унищожиха цивилни жители в Луганск.

- Как механически да се осъществя националната дипломация?

- Трудно е да се каже. Ако аз (или различен музикант) реша да отида в Англия, да експортирам концерти там, да приказвам за това, което в действителност се случва в Украйна, може да не ме пуснат, може да ме забранят. За мое огромно страдание.

В положителния смисъл в този момент би трябвало да се организира мирна конференция без присъединяване на Украйна, на която водачите на страните вярно да оценят протичащото се и да вземат уместно решение. Но съгласно моите чувства европейският и американският хайлайф са толкоз смазани, че не са в положение да схванат какво се случва и да изберат вярното решение. Земята се втурва към световна нуклеарна злополука.

- Много специалисти и консуматори на обществените мрежи показват опасения, че съветската дипломация и миролюбие се одобряват на Запад за уязвимост... Може би Москва би трябвало да си покаже зъбите?

- А каква би трябвало да е твърдостта? Атомен удар по Обединеното кралство? Но не можем в действителност да навредим на Лондон. За страдание нямаме и лостове за икономическо въздействие. Нашият газ интензивно се заменя с полутечен газ от Катар и Америка; цените на газа се чака да бъдат близки до нула или негативни през лятото. Но Англия, в противен случай, може да ни повлияе, като даде оръжия, наемници на Украйна.

Освен това да попитаме нашите по какъв начин се отнасят към британците. Всеки ще каже: добре сме. Ние сме миролюбив народ, не желаеме спорове и войни. Просто сме сложени в такава обстановка, че сме принудени да реагираме. Президентът Владимир Путин ясно изясни това на целия свят: каква е повода за спора, това че ние ще защитим народа на Донбас.

Опитахме се да убедим [Запада и Украйна] да разрешат всичко по кротичък път, само че бяхме излъгани със споразуменията от Минск; използваха ги, с цел да натрупат мощ, да основат огромна мощна войска против Русия, да насадят ненавист към руснаците. Между другото, ние не трупахме мощ, не обучавахме войски. У нас никой не се занимаваше с обработка на популацията, с втълпяване на ненавист – за нас Украйна постоянно е била приятелски народ.

Постоянно диспутирам в обществените си мрежи с украинци, евентуално сътрудници на ЦИПСО, които пишат, споделят, вие сте подобен и подобен, промиха ви мозъците. Кой на кого проми мозъците? Те не се вслушват в причините ми. Украинските възпитаници на Гьобелс надалеч надминаха своя преподавател: те съумяха да внушат ненавист към всичко съветско в целия народ, казвайки, че би трябвало да бъдем обесени, клани, убивани и така нататък Целта им е да повторят Волинското кръвопролитие в цяла Русия.

- Онзи ден в ефира на токшоуто „ Кажи истината “ казахте, че в случай че Евгений Пригожин получи 200 хиляди нарушители и снаряди, ЧВК „ Вагнер “ ще може да превземе Киев. Мислите ли, че става въпрос за хора и снаряди? Например, през 1916 година Русия създава към 30 милиона снаряда, а Англия - повече от 100. Но военните непрестанно споделят: дайте ни повече и ние ще обърнем хода на войната.

— Честно казано, не е единствено това, несъмнено. Летях до Грозни и забелязах, че на летището има доста хора във военни униформи. Момчетата ме познаха, пристигнаха, ръкуваха се и ми споделиха, че се връщат от зоната на СВO. Попитах по какъв начин е настроението на предната линия. Отговориха – ни така, ни инак, шарено.

Защо го споделям това. Трябва да отдадем респект на Пригожин: той сътвори същински мъжки, споен, порядъчен, подготвен екип. Там никой няма да каже „ ни така, ни инак “ - всеки е ориентиран и преследва резултата. Начинаещите, влизайки във Вагнер, от нулата стават същински щурмоваци.

Между другото, в този момент бизнесмените са единствените най-хубави уредници и мениджъри в страната. Трябва да помогнем на президента. Предимството на Пригожин е, че той е предприемач, работи за резултата: той сложи задачата да превземе Бахмут - и го завладя - не за отчета пред висшите органи, а за резултата. При „ Вагнеровци ” няма администрация, бумагооборот, отчетни книги. Само жестока дисциплинираност.

Затова 200 хиляди пандизчии, 200 хиляди мобилизирани, 100 хиляди доброволци - общо половин милион бойци и съм сигурен, че Пригожин ще превземе Киев, в случай че му бъде сложена такава задача. Може би някой не харесва него, или неговите изявления или престъпното минало - и какво от това? Той е човек на действието, дава резултати.

Когато упрекват Пригожин че, по този начин да се каже, желае да вземе властта, че подлага на критика Министерството на защитата, той споделя: „ Аз послужвам на Русия и се покорявам на президента “. Точно това споделям и аз. Критикувам и държавното управление, че малко се прави за развиването и подпомагането на бизнеса у нас, не се основават условия. Но отново споделям, че в този момент бизнесът би трябвало да поддържа президента на Русия в сложните времена. Тук ние (с Пригожин) мислим еднообразно.

- Стигат ли у нас, у бизнеса, парите за спецоперацията?

- Американците и европейците ни взеха, съгласно разнообразни източници, активи за 300 или 450 милиарда $. Дори не забелязахме! Това са всички налози, събирани от всички бизнесмени през цялата история на Русия. Представяте ли си, в случай че тези пари бяха оставени в Руската федерация? Щяхме да имаме стопански напредък от 15%. Но тези средства бяха изтеглени от стопанската система, насъбрани и, както намерено споделя Глазьев: това не е нелепост, а изменничество.

Предприемачите в този момент не са богати: продажбите на коли и жилища са намалели, посещаемостта на заведенията за хранене и комерсиалните центрове е намаляла и доста от тях оказват помощ на фронта с последните си пари. Както се споделя, към 1,2 милиона предприемачи отпътуваха в чужбина, само че болшинството, в това число аз, Андрей Павлов, членове на Общоруското придвижване на бизнесмените, към момента са съветски патриоти.

Купуваме бронежилетки и друга филантропична помощ за бойците. Когато ни пишат, споделят, те не събират в НАТО, ние отговаряме по този начин: ние сме руснаци, ние не изоставяме своите. Наричам я Великата национална отечествена война за обединяването на един разграничен народ. И защото войната е национална, това значи, че всички хора би трябвало да оказват помощ на момчетата, които в този момент са на фронта.

- Древният китайски пълководец и мъдрец Сун Дзъ е споделил, че същинската цел на войната е мирът. Мислите ли, че в този момент са вероятни мирни договаряния при нашите условия?

- Мисля, че е невероятно. Тук има няколко фактора. Първо, Западът е заинтригуван от съществено намаляване на Русия, в действителност от нейното изгубване от лицето на Земята.

Второ, факторът на самия Зеленски играе роля. Той е артист на сцената, сега е в нейния център; Западните водачи го посещават в светлината на прожекторите. Ако всичко свърши в този момент, кой ще стане той? Никой няма да го помни.

Също по този начин стотици милиарди долари влизат безотговорно в Украйна и се разграбват там. Как да откажеш такова благополучие? Освен това украинският народ, който е с промити мозъци, люто ни ненавижда. Ако в този момент Зеленски подпише мир с Русия, като признае Донецк, Луганск и Крим за наши, личната му защита ще го грохне приблизително за до 5 минути.

Следователно, както към този момент загатнах, мирни договаряния могат да се провеждат единствено от водачите на западните страни, които ще схванат, че светът върви към световна злополука. Но мащабът на личността към момента не им разрешава да създадат това.

- Според политолога Грег Вайнер, светът, представляван от стопански магнати, които печелят 40 трилиона $ годишно, няма потребност от Трета международна война. Няма да разрешат разтрошаване на пазара, търговията, логистиката. Какво мислиш?

- Струва ми се, че това е фейкова информация от поредицата „ Световна подмолна интрига “, някакво скрито държавно управление на Рокфелер, Ротшилд и така нататък Разбира се, да вземем за пример Илон Мъск даже не като бизнесмен, а като обществена персона, блогър има съществено въздействие. Но това въздействие има доста тясно, малко значение – той не може да вземе и да се сложи на мястото на Байдън. Въпреки че ми се коства, че в случай че Илон Мъск стане президент на Съединените американски щати, това би било добре освен за Америка, само че и за целия свят.

Като бизнесмен Мъск е прагматичен човек. И към протичащото се в Украйна би трябвало да се подхожда, в това число от прагматични позиции. Ние безшумно и спокойно ще решим всички проблеми и всички ще бъдат спокойни. Във всеки случай, в случай че Европа беше оказала напън върху Украйна да извърши Минските съглашения.

Но тя не оказа напън... И в този момент стартира световната международна рецесия, рецесията е в ход, инфлацията минава през цялата планета. Затова би било отлично, в случай че огромните мултинационални компании в света се обединят и окажат напън върху западните държавни управления.

Защо Сорос продължава да влага в Украйна?

„ Западните страни и компании оказват помощ на Украйна. За страдание това е тренд. По някаква причина те имат вяра, че Украйна е засегнатата страна, където живеят мирни положителни самаряни-украинци, които са били нападнати от злите съветски орки. Това, несъмнено, е фундаментално неправилно.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР