В гласуваните през 2016 г. проекти сумите са 1,5 млрд.

...
В гласуваните през 2016 г. проекти сумите са 1,5 млрд.
Коментари Харесай

Фрогоко: Каракачанов вдигна ръце - без ДДС купуваме изтребители втора употреба

В гласуваните през 2016 година планове сумите са 1,5 милиарда за изтребителите и 820 млн. лева за корабите и не е очакван Данък добавена стойност. За корабите е ясно, че с тези пари без включен Данък добавена стойност, едвал ли ще може да се направи нещо доста. Въпросите, които си зададе министърът са за ново пресмятане на финансите и да се изиска увеличение на сумата от Народното събрание. Или да се отиде на нов вид – създаване на базови модели и рационализация. За бронираните машини и самолетите, няма нови моменти, уточни миистърът. Освен, че има нови забавни оферти, изяснява Красимир Каракачанов.

Що се отнася до казуса с Данък добавена стойност, може да се потърси вид за пехотата, само че ще бъде за сметка на броя на бойните машини. При изтребителите, Ако в случай че не се провиснал още средства, мъчно ще се надяваме за новопроизведени машини, допусна министърът. Освен, сподели той, в случай че не стане някакво политическо знамение, т.е. да се контракти политическа цена, само че тя ще бъде за сметка на нещо друго, споделя още военният министър.

Вече е известно, че заради финансови аргументи първичният брой на бойните машини е редуциран от 238 на 150. Намалена е част от техниката, която ще бъде за поддръжка и обезпечаване, посочи началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев в отговор на въпроса на народния представител бригаден военачалник от запаса Кольо Милев. Все още разполагаме със средства за обезпечаване, които могат да се употребяват. Т.е. ще имаме неоходимите качества, само че не и предстоящото, не и най-съвременното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР