⦁ Събитието разкрива новите хоризонти за българския IT сектор.⦁ На

...
⦁ Събитието разкрива новите хоризонти за българския IT сектор.⦁ На
Коментари Харесай

IT Hub Connect свързва България с пазарите на Индия и САЩ


⦁ Събитието разкрива новите хоризонти за българския IT бранш.

⦁ На фокус ще са идните нови регулации в цифровата сфера, препоръчани от Европейски Съюз.

⦁ Събитието ще се организира на 26-27.03.2018 година в София Тех Парк.

Днес цифровата стопанска система изравнява огромни и дребни страни. Тя разрешава на дребните страни, които правятинвестиции в нововъведения и цифрови технологии, да подтикват конкурентноспособността и излизането на нови пазари.. Защото през днешния ден границите на страните се размиват, а технологиите изпреварват политиката и регулациите.

Защо не инвестирате в България?

У нас ИТ промишлеността генерира 2,5% от Брутният вътрешен продукт на страната. Най-новите прогнози сочат, че до 4-5 година делът на ИТ бранша ще нарастне до 4,5% от Брутният вътрешен продукт. Затова задачата на бизнеса е да има отворен разговор по въпросите на регулациите, които Европейската комисия се пробва да наложи на цифровата стопанска система. Тези тематики засягат всички: както фирмите, които генерират трилиони долари, по този начин и българските ИТ компании.

Още през 2007 година авторитетното списание The Economist разгласява публикация със заглавие „ Защо не инвестирате в България, а в Азия? “. В нея се разясняват Индия, Китай и други страни, като се показва, че в случай че може някъде да се откри качество, това безспорно е България, а в случай че се търси количество – това са страните от Източна Азия.

Затова и през днешния ден уредниците на IT Hub Connect са водени от концепцията, че като се съчетаят качеството и количеството, ще се получи важен за българската и районната стопански системи резултат. По време на конференцията ще се дискутират регулациите, защото цифровата стопанска система към този момент трансформира метода, по който човечеството живее. Опасенията са, че в скоро време човешката персоналност (лични данни) ще се трансформира в разкош.

Пред политици, общество и бизнес стоят неразрешените въпроси за връзките в областта на Интернет на нещата (Internet of Things), както и във връзка с общуването сред машини. Затова през днешния ден от изключителна значимост е да се води разговор в региона на кибер-сигурността ина електронната цялост на персоналните данни – ePrivacy и GDPR, сред софтуерните компании и регулаторите. Този разговор би трябвало да докара до изработването на такива политики и закони, които да са от изгода както на обществото, по този начин и на фирмите.

За Индия през Съединени американски щати

Днес Индия значи „ бизнес “. При това с индикатори, които постоянно превъзхождат Китай. Индия има преимуществото да е пазарна стопанска система, която да е естествено обвързвана с световните пазари, в това число Съединени американски щати и Европа. Нейната IT промишленост е с размер от 154 милиарда $ и в нея вземат участие 11,5 млн. души.

България със своите 46 000 души в ИТ бранша и с реализиран растеж от 600% за 10 години в ICT бизнеса се дефинира като „ IT-хъбът на Балканите “. Благодарение на постигнатото и благодарение на локалните бизнес-лидери, страната ни може да е софтуерната врата за Европа и за Индия. Връзката със Съединени американски щати е естествена: тя е най-голямата ИТ мощ, американски са най-големите софтуерни компании и наличните взаимоотношения сред Съединени американски щати и Индия са доста тесни.

Съществува чувството, че Индия бива подценявана. Наскоро The Economist разгласява статистика за 10-те най-бързо разрастващи се стопански системи и най-голямата от тях е Индия. Това е причина да се търси икономическо доближаване с нея. Освен това стопанската система на Индия пораства по-бързо от стопанската система на Китай: 7,5% е растежът й за предходната година като упованията са за 8% през 2018 година

Роля на страната в цифровата стопанска система

Ролята на страната не е да контролира стопанската система, и изключително тази, която е основана на бързо разрастващи се стартъпи и нововъведения. Опитът на Израел демонстрира, че страната може да основава изискванията за по-лесно протичане и свързване на капитал и нововъведения. Подобен е моделът в Съединени американски щати, само че в Израел в уравнението на триумфа дейна роля играят университетите. Във всеки от тях има патентен юрист и в случай че студентски стартъп измисли нещо, патентът остава за университета. Така те генерират доходи, с цел да могат други студенти да основават нововъведения.

Борбата за свежи вложения и хрумвания кара страни като скандинавските да открият собствен Nordic Innovation House в Сан Франсиско. Там те отдават чартърен офиси на техните стартъпи, с цел да са по-близо до венчър капитала. А представителите на рисковия капитал е известно, че дневно имат десетки срещи със стартъпи, които се борят за финансиране.
Израел е образецът и за изнесени вложения в Съединени американски щати. Там посредством своето Министерство на стопанската система те съумяват да проследят всеки собствен студент и по този метод да го насърчат или подкрепят. Успешният израелски модел и опит ще бъдат споделени на конференцията IT Hub Connect.

Приемственост и решения

Използвайки мрежата на Американските търговски камари в Европа, както и надграждайки рекомендациите от страна на AmCham in EU, се цели изработката на такива политики, които да произлязат от разговора сред бизнеса и институциите. Така ще има опция регулаторите в Европа и американските софтуерни компании да си сътрудничат. Тези нови политики ще са от изгода както на хората и обществото, по този начин и на промишлеността.
Амбицията на уредниците на IT Hub Connect е да се употребява Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, с цел да може разговорът във връзка с регулации, вложения и нововъведения в ИТ бранша да продължи сполучливо и при идващите председателстващи страни – Австрия и Румъния.

Официалният уебсайт на IT Hub Connect е https://ithubconnect.com/

Събитието е налично и през Facebook: линк тук.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР