• Премиера: Първото комби на Opel, което представя новата философия за

...
•	Премиера: Първото комби на Opel, което представя новата философия за
Коментари Харесай

Практичен, стилен, спортен и просторен: новият Opel Astra Sports Tourer

• Премиера: Първото комби на Opel, което показва новата философия за дизайн на марката
• Електрифициран: Sports Tourer се предлага за първи път с две равнища на хибридно задвижване
• Просторен: Практичният багажник предлага до повече от 1600 литра багаж
• Практичен: „ Intelli-Space “ преносим под оптимизиращ размера на багажника
• Характеристика: с новото лице на марката Opel Vizor и цифровото табло Pure Panel
• Новости: Въвежда екстри каквито са светлините Intelli-Lux LED® Pixel Light в класа на компактните коли
• Винаги най-хубавото: Ергономичните AGR седалки обезпечават най-благоприятен комфорт и поддръжка

След международната премиера на идващото потомство на модела Astra през септември, Opel показва дълго чаканата версия на комби - напълно новия Astra Sports Tourer. Моделът ще се предлага с две равнища на plug-in хибридно електрическо задвижване, което го прави първият електрифициран комби автомобил на немския бранд. Astra Sports Tourer продължава сполучливата традиция на Opel, почнала преди съвсем 60 години с Kadett Caravan.

Освен с електрическото задвижване, новият Astra Sports Tourer ще се предлага с високоефективни бензинови и дизелови мотори. Мощността варира от 81 kW (110 к.с.) до 96 kW (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите мотори и до 165 kW (225 к.с.) мощ на системата на електрическите plug-in хибридни разновидности. Шестстепенната скоростна кутия е общоприета за бензиновите и дизеловите елементи, а осемстепенната автоматизирана трансмисия (електрифицирана при plug-in хибридите) е алтернатива за по-мощните.

„ Новият Astra Sports Tourer е повсеместен модел представящ една нова епоха – електрифициран, цифровизиран и планиран да ви вълнува “, споделя основният изпълнителен шеф на Opel Уве Хохгешурц. „ По този метод съчетаваме нашата дълга традиция за произвеждане на компактни комби модели с най-новите нововъведения каквато е plug-in хибридната технология. Сигурни сме, че ще спечелим нови клиенти за Opel с фантастично изглеждащия Sports Tourer. ”

С параметри - 4642x1860x1480 мм (ДxШxВ) и височина на товарене от към 600 mm, практичният нов Astra Sports Tourer затвърждава позицията на Opel в автомобилния бранш и постанова визията на марката за дизайн и комфорт. В съпоставяне с предходния модел общата дължина автомобила е с 60 мм по-къса.

Удобен багажник: “Intelli-Space ” преносим под

Багажникът на Astra Sports Tourer обезпечава до повече от 608 литра пространство за предпазване на товар при изправени облегалки на задните седалки и до повече от 1 634 литра, когато са в сгънато положение. Друго преимущество е че при сгънати облегалки на задните седалки, повърхността на пода е изцяло равна. Дори при плъгин хибридните разновидности на модела с литиево-йонна батерия ситуирана в подовата структура на колите товарния размер на багажника е надлежно над 548 литра и 1574 литра.

Обемът на багажника на разновидностите с мотори с вътрешно горене е усъвършенстван с опцията „ Intelli-Space “. Подвижният под може елементарно да се контролира единствено с едно придвижване във висока и ниска позиции и да се нарежда под ъгъл от 45 градуса. За още по-голямо улеснение, прибиращата се щора на багажника може да се събира и при двете позиции – за разлика от конкурентните модели, които разрешават прибиране единствено когато подът е ситуиран в горната част.

Новият Astra Sports Tourer с “Intelli-Space ” улеснява живота ви и при положение на пръсване на гума. Комплектите с принадлежности и за първа помощ се съхраняват в комфортни ниши и отделения, които са налични както от багажника по този начин и от задните седалки. Това значи, че могат да бъдат достигнати, без да е належащо да размествате нещата ситуирани в него. И несъмнено за улеснение на всички, задната врата се отваря и затваря автоматизирано с придвижване на крайници под задната ризница.

Първото комби носещо новото лице на марката: Astra Sports Tourer с Opel Vizor и Pure Panel

Както и лансирания хечбек с пет порти, стилният Astra Sports Tourer е първото комби на марката, което показва новата дизайнерска философия на марката залагайки на изчистения и дръзновен външен тип. Новото лице на марката Opel Vizor следва концепцията за Opel Compass, при която отвесните и хоризонталните оси – острата дипла на капака и криловидната графика на дневните светлини – се пресичат с емблемата на Opel Blitz в средата. Разположеният по цялата дължина на предницата Vizor включва адаптивните фарове Intelli-Lux LED® Pixel и предната камера.

В задната част на автомобила Opel Compass се повтаря от централно инсталирано5о лого на марката - Blitz, отвесно подравнения ситуиран в горната част на капака стоп и тънките задни светлини.

Интериорът е също толкоз новаторски, колкото и екстериора. Напълно цифровият Pure Panel с HMI интерфейс предлага на клиентите улеснено и интуитивно преживяване. Всички уреди, данни и навигация са налични чрез необятен цифров сензорен екран. За улеснение на лидера и пасажера до него настройки като климатичен надзор могат да се ръководят непосредствено посредством превключватели. Кабелите са спомен от предишното - новото потомство мултимедийна информационно-развлекателна система е обвързвана безжично с Apple CarPlay и Android Auto посредством съвместими смарт телефони и е налична и в базово равнище на съоръжение.

Нощ като ден: неповторими Intelli-Lux LED® Pixel Light фарове

Astra Sports Tourer показва най-модерни технологии в бранша на комби моделите. Един от акцентите от обширното портфолио нововъведения е най-новата версия на адаптивните светлини Intelli-Lux LED® Pixel със 168 LED детайла. Системата е позната от флагманите Insignia и Grandland.
Комфортът при седене в колите на Opel е от изключителна значимост. Разработени от екип на марката, предните седалки на Astra Sports Tourer са сертифицирани от Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Ултраергономичните седалки са най-добите, които се оферират в компактния клас. Те оферират необятна гама от варианти за контролиране - от електрическо наклоняване до електропневматична опора за кръста. В съоръжение с Nappa кожа оферират вентилация и масаж за лидера, както и затопляне.

Водачите на автомобила могат да бъдат спокойни по време на път разчитайки на най-съвременни асистиращи системи кавито са Intelli-HUD head-up екран и Intelli-Drive 2.0. Разпознаването на отместване на ръцете от кормилото и сигнализацията за това подсигурява, че водачите са предизвестени и са подхванати ограничения за сигурност.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР