• Пътната карта за 2030 г. се фокусира върху електрическите автомобили

...
•	Пътната карта за 2030 г. се фокусира върху електрическите автомобили
Коментари Харесай

Renault, Nissan и Mitsubishi Motors обявяват обща пътна карта Alliance 2030: Най-доброто от 3 свята за ново бъдеще

• Пътната карта за 2030 година се концентрира върху електрическите коли и свързаната подвижност.
• Цел за възстановяване потреблението на общи платформи за постигане 80% през 2026
• Mitsubishi Motors ще ускори наличието си в Европа с два нови модела, основани на бестселърите на Renault.
• Инвестиции от 23 милиарда евро през идващите пет години за поддръжка на офанзивната тактика в електрификацията.
• С 35 нови електрически модела през 2030 година Алиансът предлага най-мащабната световна EV оферта, основана на петте общи платформи за електрически автомобили.
• Nissan показва напълно нов електрически автомобил, основан на платформата CMF-BEV на Алианса, заменящ Micra в Европа; автомобил, който ще бъде създаван в Renault ElectriCity, електрическият промишлен център в Северна Франция.
• Подсилване на общата тактика за акумулатори, целяща да обезпечи световен индустриален потенциал от 220 GWh до 2030 година
• Nissan ще управлява създаването на революционна технология за all-solid-state акумулатори в интерес на всички членове.
• Renault ще управлява създаването на обща централизирана електрическа и електронна архитектура и ще стартира първия изцяло софтуерно дефиниран модел до 2025 година

Renault Group, Nissan Motor Co., Ltd. и Mitsubishi Motors Corporation, членовете на един от водещите международни автомобилни алианси, афишират общи планове и дейности за ускорение и оформяне на общото им бъдеще към 2030 година, фокусирайки се върху веригата на цената на подвижността.

Година и половина след оповестяването на новия си бизнес модел на съдействие в поддръжка на конкурентоспособността и рентабилността на компаниите-членове, Алиансът към този момент се крепи на солидни основи, печели от ефикасна оперативна организация и от засилено и гъвкаво съдействие.

Продължавайки схемата Лидер-Последовател, избрана през май 2020 година, определена технология се създава от един водещ екип с поддръжката на почитателите, като по този метод се разрешава на всеки член на Алианса да има достъп до всички основни технологии.

Алиансът дефинира обща пътна карта за 2030 година, фокусираща се върху електрически коли и умна и обвързвана подвижност, споделяйки вложения в интерес на трите компании и техните клиенти.

„ Редом със международните автомобилни водачи, Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi е потвърден, неповторим модел. В продължение на 22 години ние градим върху нашите съответни култури и мощни страни за наша обща изгода “, декларира Жан-Доминик Сенар, ръководител на Алианса. „ Днес Алиансът се форсира, с цел да оглави революцията на подвижността и да даде повече стойност на нашите клиенти, чиновници, акционери и всички заинтригувани страни. Трите компании-членки са дефинирали обща пътна карта към 2030 година, споделяйки вложения в бъдещи планове за електрификация и съгласуваност. Това са големи вложения, които нито една от трите компании не би могла да направи сама. Заедно осъществяваме промени за ново и световно стабилно бъдеще; Алиансът става въглеродно безпристрастен до 2050 година “

Движим се дружно, с цел да си оказваме помощ - скица Лидер-Последовател

Членовете на Алианса са създали методология за „ умна диференциация “, която дефинира мечтаното равнище на съгласуемост за всеки автомобил, интегрирайки няколко параметъра на допустимо сливане, като платформи, произвеждане, задвижващи системи или сегмент. Това се добавя и усъвършенства от по-строг метод към дизайна и диференциацията на горната част на колите. Например, общата платформа за C и D сегмент ще се употребява за пет модела от три марки на Алианса (Nissan Qashqai и X-Trail, Mitsubishi Outlander, Renault Austral и иден седемместен SUV).

Засилвайки този развой, членовете на Алианса ще подобрят потреблението на общи платформи през идващите години от 60% през днешния ден до повече от 80% посредством 90 общи модела през 2026 година Това ще разреши на всяка компания да задълбочи фокуса си върху своите клиенти, най-хубави модели и съществени пазари, като в същото време разшири нововъведенията в целия Алианс на по-ниска цена.

Като част от тази тактика, Mitsubishi Motors ще ускори наличието си в Европа с два нови модела, измежду които новият ASX, основан на бестселърите на Renault.

Пет общи платформи за електрически автомобили: най-голямото световно предложение в промишлеността

Renault, Nissan и Mitsubishi са пионери на EV пазара, като към този момент са вложени повече от 10 милиарда евро в региона на електрификацията. На главните пазари (Европа, Япония, Съединени американски щати, Китай) 15 завода на Алианса към този момент създават елементи, мотори, акумулатори за 10 модела електрически автомобили, като до момента са продадени повече от 1 млн. коли и са изминати 30 милиарда е-километри.

Въз основа на този неповторим опит, Алиансът се форсира с общо 23 милиарда евро спомагателни вложения в електрификация през идващите пет години, което води до 35 нови електрически модела до 2030 година

90% от тези модели ще бъдат основани на общи EV платформи, покривайки множеството пазари във всички основни райони:
• CMF-AEV, най-достъпната платформа в международен проект, употребена за новата Dacia Spring.
• KEI-EV (мини автомобил) семейство платформи за ултра-компактни електомобили.
• LCV-EV семейство платформи за професионални клиенти, употребявано за Renault Kangoo и Nissan Town Star.
• CMF-EV, световната, гъвкава, EV платформа. Тя ще бъде по пътищата след няколко седмици като основа за кросоувъра Nissan Ariya и Renault Megane E-Tech Electric. Платформата CMF-EV със своите софтуерни нововъведения и капацитета, предлаган от нейната модулност, е еталонна платформа за ново потомство електрически коли за сътрудниците на Алианса. Платформата е основана, с цел да интегрира и усъвършенства всички детайли, характерни за 100% електрическо задвижване, като разполага с нов, високопроизводителен мотор и ултра-тънка батерия. До 2030 година повече от 15 модела ще бъдат основани на платформата CMF-EV, като на тази платформа ще се създават до 1,5 милиона автомобила годишно.
• CMF-BEV, най-конкурентната компактна електрическа платформа в международен проект, която ще бъде стартирана през 2024 година Тя обезпечава до 400 км пробег и има изключителни аеродинамични характерности, което оказва помощ за понижаване на разноските с 33% и потреблението на сила с повече от 10% спрямо Renault ZOE. Тя ще бъде база за 250 000 автомобила годишно под марките Renault, Alpine и Nissan. Сред моделите са Renault R5 и новият стилен електрически автомобил, заменящ Nissan Micra. Този нов модел се възнамерява да се създава в Renault ElectriCity: електрическият промишлен център в Северна Франция.

Обща тактика за акумулатори, революционни нововъведения и плануван индустриален потенциал от 220 GWh за даване на мощно конкурентна и атрактивна оферта за всички клиенти

Конкурентоспособността е основна, по тази причина компаниите-членки основават обща тактика за акумулатори на Алианса, водеща, наред с всичко друго, до избора на общ снабдител на акумулатори за Renault и Nissan на главните пазари.

Алиансът работи с общи сътрудници за реализиране на действителен мащаб и досегаемост, което разрешава да се понижат разноските за акумулатори с 50% през 2026 година и с 65% до 2028 година

С този метод до 2030 година Алиансът ще разполага с общо 220 GWh индустриален потенциал на акумулатори за електрически автомобили в основни индустриални обекти по света.

Освен това, Алиансът споделя обща визия за технология за all-solid-state батерия (ASSB). Въз основа на дълбокия си опит и неповторима експертиза като пионер в технологията за акумулатори, Nissan ще води нововъведения в тази област, които ще бъдат от изгода за всички членове на Алианса.
ASSB ще има двойна енергийна компактност спрямо актуалните течни литиево-йонни акумулатори. Времето за зареждане също ще бъде доста понижено, което ще разреши на клиентите да подхващат по-дълги пътувания с нараснало улеснение, убеденост и наслаждение.

Целта е да се реализира всеобщо произвеждане на ASSB доникъде на 2028 година, а в бъдеще да се реализира паритет на разноските спрямо автомобил с мотор с вътрешно горене посредством понижаване на разноските до 65 Щатски долар за kWh, ускорявайки световното прекосяване към електромобилност.

Системата за ръководство на батериите на Алианса също е на най-съвременно равнище. За разлика от други в промишлеността, Алиансът избира да управлява 100% от своя хардуер и програмен продукт, като се възползва от скъпи планирани данни, позволяващи наблюдаване на положението на батерията и възстановяване на технологията.
Алиансът работи със стратегически сътрудници, с цел да предложи най-хубавата оферта за публично зареждане на своите клиенти. Mobilize Power Solutions дава на B2B клиентите цялостна услуга, в това число планиране, инсталиране, поддръжка и ръководство на усъвършенствана инфраструктура за зареждане и всички свързани услуги, с цел да отговорят на техните бизнес потребности.
Скорошно съглашение с Ionity посредством доставчика на Алианса Plug Surfing ще даде на клиентите достъп до мрежата за свръхбързо зареждане на Ionity в Европа на преференциални цени.
С повече от 10 години опит в бизнеса с електрически автомобили, членовете на Алианса имат дълбоки знания, които им разрешават да превъзхождат конкуренцията в усъвършенстването на повторната приложимост на батериите, изключително с приложения за втори живот, преработване и реализиране на ефикасни и устойчиви решения през целия живот на батериите.

25 млн. коли, свързани с Alliance Cloud до 2026 година: Най-доброто цифрово преживяване за клиентите

Интелигентната и обвързвана подвижност е сериозна област за увеличение на споделените нововъведения в границите на Алианса.

С 20-годишен опит в ADAS (усъвършенствани системи за подкрепяне на водача) и самостоятелно шофиране, Алиансът продължава да усъвършенства сигурността, удобството и удоволствието от шофирането в действителния свят, като дава нововъведения в интелигентните технологии, като образец е награждаваната система на Nissan - ProPILOT.

Със своите споделени платформи и електроника, до 2026 година членовете на Алианса чакат да имат повече от 10 млн. продадени автомобила от 45 модела, оборудвани със системи за самостоятелно шофиране.

Днес 3 млн. автомобила са към този момент свързани към Alliance Cloud с непрекъснат продан на данни.
До 2026 година ще се доставят повече от 5 млн. облачни системи на Алианса годишно, с общо 25 млн. автомобила на пътя. Алиансът ще бъде и първият световен авто производител на всеобщия пазар, който вкара екосистемата на Гугъл в своите коли.

Под управлението на Renault, Алиансът създава обща централизирана електрическа и електронна архитектура, сплотяваща електронен хардуер и софтуерни приложения, с цел да предложи оптимални изгоди и оптимално равнище на продуктивност.

Алиансът ще стартира първия си изцяло софтуерно дефиниран модел до 2025 година С този автомобил Алиансът ще усъвършенства Over The Air опциите на своите коли през целия им витален цикъл. Това значи стойност за клиентите с консолидираното на техния автомобил в тяхната цифрова екосистема за предложение на персонализирано преживяване, нови усъвършенствани услуги и понижени разноски за поддръжка. Това ще разреши на членовете на Алианса да усилят цената на колите си на вторичния пазар. В допълнение, софтуерно дефинираните коли ще могат да споделят със свързани обекти, консуматори и инфраструктура, отваряйки нови полета на стойност за фирмите на Алианса.

Най-доброто в класа цифрово преживяване на Алианса ще бъде вратата към невиждано количество данни, проправяйки пътя към идната граница на автомобилната промишленост. с Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi Motors, позиционирани в челните редици на тази гражданска война.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР