• На изложението IAA в Мюнхен изцяло електрическият ID.5 GTX ще бъде

...
•	На изложението IAA в Мюнхен изцяло
електрическият ID.5 GTX ще бъде
Коментари Харесай

На изложението IAA Volkswagen ще покаже за първи път новото SUV купе ID.5 GTX1

• На ревюто IAA в Мюнхен изцяло електрическият ID.5 GTX ще бъде показан под формата на непосредствен до серийно производство маскиран първообраз
• Първи електрически SUV модел на Volkswagen с елегантен контур в жанр спортно купе
• Систма за двойно предаване с два електродвигателя и самостоятелен пробег до 497 км2

Eлегантен като спортно купе, с мощното излъчване на типичен SUV и с изцяло електрическо задвижване - на 7 септември ID.5 GTX ще означи публично своята световна премиера под формата на маскиран първообраз в рамките на Международното автомобилно изложение (IAA) в Мюнхен. Първото SUV купе, използващо технологичната основа на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen впечатлява със своя грациозен дизайн и с мощната система за двойно предаване с два тягови електродвигателя. ID.5 GTX се отличава с пълна информационна и мрежова свързаност, може да получава софтуерни актуализации по безжичен прийом и предлага преимуществата на технологията Car2X.

Спортни и елегантни линии – все още маскираният първообраз на новия ID.5 GTX.

Новият ID.5 GTX е първото изцяло електрическо SUV купе на марката Volkswagen. Със своите плавни линии, ID.5 GTX излъчва спортен дух и грациозност, а късите надвеси на каросерията и огромните колела подчертават мощния му темперамент.
Мощна предница и грациозен контур

Матричната LED система IQ.Light осигурява интелигентно ръководство на дългите светлини и придава приветливо излъчване на лицето на новия модел в горната секция от предната част. Събиращата се от двете страни към разположената в центъра емблема на Volkswagen светлинна линия е допълнена отляво и отдясно с по три мощни осветени детайла с форма на пчелна пита. Те допълват присъщата светлинна графика на късите светлини и придават спортен темперамент на новия модел даже и в покой. Силно скосените предни колони на покрива доближават надалеч напред и допринасят за реализиране на плавна елегантност в линията на покрива – силуетът й минава ниско над основната част на каросерията и приключва динамично в интегрирания в задната част спойлер. Хоризонталните линии откъм гърба подчертават широчината, като най-силно привлича погледа яркият акцент на светлинната ивица, свързваща задните LED светлини в 3D дизайн, който добавя първокласното впечатление.

GTX като олицетвение на новия спортен дух

Съкращението GTX въплъщава новата спортна философия за марката Volkswagen. Той продължава блестящата традиция на легендарните модели GTI, GTD и GTE и я пренася в света на електрическата подвижност. На предния и на задния мост на ID.5 GTX работи по един тягов електродвигател – забележително двумоторно осъществяване на системата за двойно предаване, което осигурява изключителни динамични характеристики на пътя, превъзходно сцепление и спортно държание. Оптимално разположената сред двата задвижващи моста литиево-йонна акумулаторна батерия с огромен потенциал може да осигури планиран автоноимен пробег до 497 км2.

При пазарната премиера на новия ID.5 GTX при дилърите на марката през следващата година, той ще се трансформира във втория модел от гамата на спортната марка GTX и така ще даде спомагателен подтик на стратегическия проект за развиване ACCELERATE. Неговата цел е Volkswagen да се трансформира в най-популярната в международен мащаб марка за устойчива подвижност, като за нейното изпълнение делът на изцяло електрическите коли в продажбите на Volkswagen на пазарите в Европа следва да нарасне до 70% в интервала до 2030 година. До 2050 година компанията Volkswagen има за цел да постигне напълно безпристрастен по отношение на климата въглероден баланс.

1 ID.5 GTX – автомобилът е непосредствен до серийното произвеждане протопип.
2 Прогнозиран самостоятелен пробег според изискванията на WLTP при версията на ID.5 GTX с чист потенциал на акумулаторната батерия от 77 кВтч и система за двойно предаване с двумоторно задвижване. Данните за самостоятелния пробег на серийните коли според изискванията на WLTP могат да се различават според от оборудването.

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР