• С пробег от 514 км по WLTP, Hyundai KONA

...
• С пробег от 514 км по WLTP, Hyundai KONA
Коментари Харесай

Новата електрическа KONA се предлага вече и в България

• С пробег от 514 км по WLTP, Hyundai KONA се подрежда всред най-енергийно ефикасните всеобщи електрически автомобили в сегмента си.

• Vehicle2 Load, система за климатизация на батерията и LED дневни светлини са единствено част от екстрите, включени в първото равнище на съоръжение Comfort.

• „ Произведено в Европа, за Европа " - моделът се създава в завода на Hyundai в Чехия.

София, 20 октомври 2023 година - Само два месеца след формалния старт на произвеждане, напълно новата електрическа KONA към този момент се предлага и в България. Новият модел се отличава с обновен дизайн, най-новите интелигентни технологии и пробег до 514 км с едно зареждане. Екстериорът е по-елегантен и изискан, с плавни форми, ново LED осветяване и спортни елементи. Интериорът е оборудван с високотехнологичен кокпит, който се състои от 12,3-инчово цифрово табло пред водача и 12,3-инчов централен сензорен екран.

Изцяло новата електрическа KONA се предлага с два разновидността на акумулатори: 48,4 кВтч и 65,4 кВтч. Цените на модела с предно предаване и „ дребната " батерия стартират от 79 900 лева с Данък добавена стойност, а на „ огромната " батерия от 89 900 лева с Данък добавена стойност. Батерията с потенциал 48,4 кВтч обезпечава пробег до 377 км, а батерията с потенциал 65,4 кВтч - до 514 км, с смесен разход на сила надлежно 14.6 и 14.7 кВтч/100км. И в двете си версии времето за зареждане от зарядна станция над 100 кВт от 10% - 80% е 41 минути.

Дори и в общоприетото си съоръжение, новият електрически автомобил на Hyundai предлага най-новите интелигентни технологии, в това число: система за следене на обекти при паркиране с функционалност за предварителна защита на конфликт (отпред и отзад), система за самостоятелно шофиране по автомагистрала, система за интензивно поддържане на пътната лента.

Иновативната функционалност Vehicle-to-Load (V2L), която за първи беше показана в IONIQ 5, към този момент е имплементирана и в електрическата KONA. Технологията ви оказва помощ да водите резистентен метод на живот под знака на електрическата подвижност, позволявайки свободно да употребявате или захранвате всевъзможни електрически устройства като електрически колела, скутери или съоръжение за къмпинг.

Hyundai продължава да показва своята отдаденост към клиентите си в Европа. Още през 2020 година първото потомство KONA Electric стана първият електромобил на южнокорейската марка, който се създава в Европа и съкрати фрапантно времето за доставка на Стария континент. Второто потомство KONA Electric продължава тактиката - създадено в Европа, за Европа. Очакванията са заводът в Чехия да създаде 21 000 бройки от новата електрическа KONA единствено за първата година.

*Източник: www.hyundai.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР