• Производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи през юли

...
• Производството на оригиналния Hyundai IONIQ ще приключи през юли
Коментари Харесай

Сбогом на истински новатор: Hyundai обявява край на производството на първата серия IONIQ


• Производството на истинския Hyundai IONIQ ще завърши през юли 2022 година в завода на компанията в Улсан
• IONIQ образува основата за същинска история на триумфа, поставяйки стандарти в автомобилната промишленост
• IONIQ оставя след себе си завещание от наградена и първокласна сигурност, стойност и дизайн

Това е краят на една епоха. През юли 2022 година производството на истинския Hyundai IONIQ ще завърши в завода на компанията в Улсан в Южна Корея. Последният IONIQ, който слезе от индустриалната линия, ще означи края на значима глава в най-новата история на Hyundai. Когато моделът беше пуснат на пазара през 2016 година, той стана първият автомобил в света с три електрифицирани задвижващи елемента: Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric.

Прекратяването на IONIQ в международен мащаб съставлява дълго планувано решение от Hyundai да отговори на изменящите се потребителски условия в автомобилния бранш. IONIQ обаче ще остане същински модернист, който раздруса промишлеността и сложи пътя към историята на триумфа, в която се трансформира през днешния ден гамата IONIQ EV.

IONIQ е водеща марка за развиването на Hyundai в сегмента на електрическите коли. След като продаде 135 692 модела на европейския пазар сред края на 2016 година и декември 2021 година, моделът изцяло отговори на бизнес упованията на компанията. Продажбите на първата серия IONIQ ще продължат минимум до май 2022 година, според от наличността на дилъра.

Иновативното и пионерско завещание на IONIQ
Вдъхновен от концепцията i-oniq, IONIQ сътвори новаторско и пионерско завещание. i-oniq дебютира на автомобилното ревю в Женева през 2012 година и послужи като предшественик на IONIQ. Неговият флуиден и скулптурен дизайн по-късно е отразен от серийния модел IONIQ.

При стартирането си през 2016 година, IONIQ беше възхваляван за своя дизайн, който функционираше освен, с цел да го отличава на пътя, само че и да обезпечи аеродинамични характерности, основавайки се на ранните разработки на Hyundai в региона на електромобилността. Гладките линии и плавната форма дадоха на IONIQ водещата тогава стойност на въздушно противодействие (Cd) в класа от 0,24, намалявайки съпротивлението и подобрявайки горивната успеваемост.
IONIQ беше освен пионер в адаптирането на езика на дизайна на флуидни статуи на Hyundai, само че и по отношение на техническите му аспекти. IONIQ беше първият в света автомобил, планиран през цялото време за три електрифицирани задвижващи елемента, с налични hybrid, plug-in hybrid и electric. Изключителната успеваемост на IONIQ проправи пътя за напредъка на Hyundai в електрифицираните модели и постави основите на марката IONIQ EV и други електрифицирани модели в цялата гама на Hyundai.

Освен че е приет за напредъка си в успеваемостта и дизайна, IONIQ беше окуражителен и за преживяването си при шофиране. Изчерпателният пакет за сигурност на модела обезпечи най-хубавата отбрана в класа и на трите задвижващи елемента и го поддържаше 5-звезден Euro NCAP рейтинг през целия витален цикъл на модела.

Насочване към самостоятелно шофиране
След сполучливо присъединяване в тест драйв по улиците на Лас Вегас, Hyundai показа своя модел Autonomous IONIQ като експонат на Международното автомобилно ревю в Женева през 2017 година

Autonomous IONIQ беше оборудван с технология LiDAR зад предната си ризница, с цел да резервира елегантния дизайн на автомобила. Усъвършенстваните системи за независимо шофиране бяха непокътнати допустимо най-прости заради консолидираното на съществуващи функционалности от серийния модел, в това число извърнат напред радар на системата Smart Cruise Control и камери за поддържане на лентата.

Усъвършенстваната технология на Autonomous IONIQ подсигурява, че той е основан за безвредно навигиране в най-предизвикателните обстановки, в това число високи равнища на пешеходен трафик, стоп светлини и знаци, ремонтни действия и пътни блокажи.

Отличеното с награди потекло на IONIQ
IONIQ беше първият модел, който сложи стандарти в сегмента с най-висока сигурност, стойност и успеваемост – което не остана неусетно от органите за награди и други институции.

След стартирането на пазара през 2016 година, IONIQ беше окуражителен за дизайна си, спечелвайки мечтаните награди „ Red Dot Design Awards “ и две поредни награди „ Good Design Awards “. Между 2017 и 2019 година, класациите на ADAC Ecotest през 2017 и 2019 година, Green NCAP Score и „ Световният автомобил на годинатаѝ при дамите присъждат респект към позицията на IONIQ като пионер в електрифицираната подвижност.

При пенсионирането си, IONIQ оставя след себе си завещание от самопризнание, откакто завоюва „ Автомобил на годината “ в Норвегия, Швеция и Франция, както и висшата премия в състезанието „ Дамски автомобил на годината “ през 2017 и 2018 година Отбелязаните достижения на IONIQ откри потекло на триумф и нововъведения за електрифицирани транспортни средства в Hyundai.

Съдържателни партньорства в Холандия
Критиците не бяха единствените, които видяха новаторските качества на IONIQ. Ключови сътрудници в Холандия и Обединеното кралство изиграха решаваща роля за проявлението на най- положителните качества на IONIQ.

В Амстердам IONIQ разруши бариерите с услуга за шерване на електрически коли, която по това време осигуряваше най-дългия обсег за всяка услуга от този вид. С парк от 100 IONIQ Elctric, 2200 публични зарядни станции и услуга за зареждане от транспортно средство до транспортно средство (V2V) при поискване, самодейността продължи до 2018 година и направи шофирането с нулеви излъчвания налично и оказа помощ за понижаване на замърсяването на въздуха и CO2 излъчвания в холандската столица.

Продължаващото партньорство на Hyundai с музея на Ван Гог в Амстердам беше показано от два Hyundai IONIQ със специфични дизайни, въодушевени от две от картините на Винсент Ван Гог. Към модела IONIQ, завит в фамозните „ Слънчогледи “ на холандския занаятчия, по-късно се причисли модел „ Бадемов цвят “ в световноизвестния музей през 2016 година

Наследство, което си коства да бъде продължено
С годините на самопризнания и значими партньорства, IONIQ е пионерска мощ в региона на електрифицираната подвижност. Иновациите и напредъкът, реализиран от модела, проправиха пътя за новото потомство Hyundai Electric да надграждат историята на IONIQ за най-висока сигурност, стойност, успеваемост и дизайн. Въпреки че няма да има директен правоприемник на IONIQ, духът му ще живее посредством марката IONIQ EV на Hyundai.

*Източник: www.hyundai.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР