• Гумите Turanza Eco по поръчка са разработени съвместно, за

...
• Гумите Turanza Eco по поръчка са разработени съвместно, за
Коментари Харесай

Bridgestone разработва хиперефективна гума за Mercedes-Benz VISION EQXX

• Гумите Turanza Eco по поръчка са създадени взаимно, с цел да усъвършенстват аеродинамиката, допринасяйки за действителен пробег от 1000 км с едно зареждане, което производителят на автомобила неотдавна показва в пробно каране.
• Гумите ползват патентованите ENLITEN и ologic технологии на Bridgestone за ултра ниско противодействие при търкаляне, което способства за изключителна консумация на сила от 8,7 kWh на 100 километра по време на шофиране от Зинделфинген (Германия) до Касис (Франция).

Mercedes-Benz VISION EQXX е инсталиран на гуми Bridgestone Turanza Eco
Източник: медиен уебсайт на Mercedes-Benz Group

Bridgestone е определена от Mercedes-Benz AG за сътрудник в създаването на гуми за софтуерната стратегия Mercedes-Benz VISION EQXX. Футуристичното електрическо транспортно средство (EV) е отговорът на производителя на коли да направи електрическите автомобили по-ефективни и да усили електрическия обсег до ново равнище. Инженерите на Bridgestone си сътрудничиха с Mercedes-Benz, с цел да основат особено проектирани гуми, които способстваха за повишение на успеваемостта на автомобила и по този метод за пробег до 1000 км в действителния свят – от Зинделфинген, Германия до Касис, Франция – с едно зареждане.

Изключително ниско противодействие при търкаляне и усъвършенстван дизайн за EV, който обезпечава необикновен пробег в действителния свят

Bridgestone проектира гуми Turanza Eco по поръчка, които съчетават нейната патентована технология ENLITEN за понижаване на съпротивлението и тежестта на гумите с до 20%, в композиция със личната ologic технология - предопределена да усъвършенства обсега на батерията благодарение на по-голям диаметър на гумата, за понижаване на съпротивлението при търкаляне и по-стеснена широчина на гумата, за понижаване на аеродинамичното противодействие.

В съдействие с отдела по аеродинамика на Mercedes-Benz, гумата се предлага и с усъвършенствани страници и дизайн на зоната на бордовете, които подхождат на капаците, инсталирани на 20-инчовите, ковани магнезиеви джанти, подобрявайки доста аеродинамиката на гумата.

Виртуална разработка на гуми

Гумите са създадени благодарение на виртуалното моделиране и преструване на гуми на Bridgestone, коeто разрешава основаване и тестване на цифрова версия на гума в развой на разработка. Използването на тази технология значи, че времето за разработка е кратко доста.
Bridgestone употребява виртуалната среда за огромна част от процеса на разработка, позволявайки да се планува по какъв начин гумата ще се показва при разнообразни условия, преди да я построи физически. Повишената еластичност, предлагана от виртуалната разработка на гуми, разрешава на Bridgestone да тества доста повече разновидности на дадена гума, с помощта на скоростта, с която може да се извърши модификацията на цифров близнак на гумата и незабавното ѝ тестване. Освен това, тази виртуална разработка на гуми носи голям брой изгоди за околната среда, защото се понижават както потреблението на естествени запаси, по този начин и излъчванията на отработени газове, с помощта на по-малкия брой прототипи, които би трябвало да бъдат създадени и тествани.

Успешна взаимна разработка

Сътрудничеството по този план слага основата за бъдещето на EV гумите и е подкрепено от споделена визия за EV-готовност сред фирмите.
Емилио Тиберио, COO & CTO в Bridgestone EMIA, разяснява тематиката: „ Като част от нашия ангажимент да помогнем за образуването на стабилно бъдеще на подвижността, Bridgestone се гордее, че взаимно със своя дълготраен сътрудник разработихме верните гуми за толкоз новаторски план. Mercedes-Benz VISION EQXX е план, който е изцяло съгласуван с нашите лични EV упоритости и цели, изключително откакто влагаме, с цел да създадем електрическата подвижност по-ефективна и налична посредством изцяло интегриран метод. Това включва пионерски първокласни гуми и технологии за гуми, които могат да се оправят с най-големите провокации за електрическите автомобили. Това е изключително правилно, защото влагаме съществено в създаването на гуми за електрически автомобили – понастоящем разпределяме над 30% от ресурсите си за научноизследователска и развойна активност – и подобряваме нашите технологии през 2022 година ”

Този план е в сходство с програмата Bridgestone E8 Commitment, която служи като ос за стимулиране на мениджмънта на компанията, като в същото време печели доверието на бъдещите генерации. Bridgestone E8 Commitment се състои от 8 полезности, сходни на тези на Bridgestone, започващи с буквата „ E “ {Energy (енергия), Ecology (екология), Efficiency (ефективност), Extension (продължаване), Economy (икономика), Emotion (емоция), Ease (спокойствие) и Empowerment (овластяване)}, които Bridgestone ще се ангажира да сътвори дружно със чиновниците, обществото, партньорити и клиентите, и дружно да осъществят стабилно общество. Този план е в сходство с полезностите „ Енергия: Ангажирана с реализирането на общество на въглеродно неутрална подвижност “, „ Екология: Ангажирана с развиването на устойчиви технологии и решения за гуми, които резервират околната среда за бъдещите генерации “ и „ Ефективност: Ангажирана с максимизиране на продуктивността посредством възстановяване на подвижността ”.

*Източник: Bridgestone
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР