​​​​​​Започва изграждането на бул. Тодор Каблешков“ от ул. Луи Айер“

...
​​​​​​Започва изграждането на бул. Тодор Каблешков“ от ул. Луи Айер“
Коментари Харесай

Започва изграждането на 1.4 км изцяло нов пробив от бул. „Тодор Каблешков“ до бул. „Черни връх“ в София

​​​​​​Започва построяването на бул. „ Тодор Каблешков “ от ул. „ Луи Айер “ до бул. „ Черни връх “, което е напълно нов пробив от булеварда и 1.4 км от третия градски кръг.

Заедно с бул. “Филип Кутев “, който построяваме, бул. “Тодор Каблешков “ реализира връзка сред бул. „ България “, бул. „ Черни връх “ и бул. „ Симеоновско шосе “. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от Столична община.

Пробивът на бул. “Тодор Каблешков “ е заложен в програмата на кмета Йорданка Фандъкова. Новото трасе е продължение на към този момент издигнатия бул. “Тодор Каблешков “ от бул. “България “ до ул. “Луи Айер “ и също ще бъде с две пътни платна с ширина 9 м – 3 ленти по 3 м, еднопосочни велоалеи с широчина 2 м и тротоари приблизително по 5 м.

В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно придвижване. Ще се построи и ново улично ЛЕД осветяване.

Проектът планува създаване и реорганизация на канализация, водоснабдяване, ел.-разпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветяване, газoпровод. Ще бъде построен нов мост над реката и преход към поправения сектор на река Дреновичка.

Изграждането на третия градски кръг е от изключителна значимост за възстановяване на транспортната връзка сред южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и възстановяване на качеството на въздуха в града.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР