​Пет бездомни кучета, скитали по улиците на Лом, вече си

...
​Пет бездомни кучета, скитали по улиците на Лом, вече си
Коментари Харесай

Осиновиха 5 бездомни кучета в Лом, десетки други търсят стопани

​Пет бездомни кучета, скитали по улиците на Лом, към този момент си имат стопани и покрив. Близо 100 други пък са обезпаразитени и кастрирани, оповестиха от крайдунавската община.
Миналата година локалната администрация дружно с Дружеството за отбрана на животните "Лом 2003 " разгласи акция за осиновяване на улични кучета. Грижовни хора прибрали в домовете си пет от многочислените групи четирикраки скитници.
По контракт с ветеринарен експерт пък през предходната година 94 от опашатите клошари са били хванати, кастрирани, обезпаразитени и маркирани. След това обаче животните още веднъж са били пуснати по улиците на града.
От години Лом има сериозен проблем с бездомните кучета, които се усилват, а тук-там дори образуват глутници. Общината е определила терен за градеж на подслон за четирикраките бездомници, само че неналичието на средства блокира реализацията на плана.
Според специалисти единствено залавянето, настаняването и развъждането на 20-30 кучета в приюта ще коства към 100 000 лв. годишно. Проблем в крайдунавската община е и нежеланието на доста от стопаните да заявяват домашните си любимци. Миналата година единствено 30 жители са оповестили, че отглеждат куче и са платили таксата от 10 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР