​Министър Демерджиев: Това е ясен и категоричен знак на държавата

...
​Министър Демерджиев: Това е ясен и категоричен знак на държавата
Коментари Харесай

Над 3000 служители на МВР участват в специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици

​Министър Демерджиев: Това е явен и безапелационен знак на страната за нетърпимостта към този тип престъпност
Мащабната полицейска интервенция на територията на цялата страна стартира от 0.00 часа през днешния ден по заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Целта е противопоставяне на проведени незаконни групи, занимаващи се с разпространяване и произвеждане на опиати, както и на всевъзможен тип закононарушения, свързани с наркотични субстанции. Операцията протича при доста положително взаимоотношение със структурите на прокуратурата по места, разяснява министър Демерджиев. Тя е явен и безапелационен знак на страната за непоносимост към този тип престъпност. Налице е воля и от Министерство на вътрешните работи, и от Прокуратурата, акциите да не престават до тогава, докато равнището на разпространяване на опиати в страната спадне внезапно, съобщи вътрешният министър и изрази убеденост, че двете институции дружно могат  по същия метод да отговорят и против други незаконни действия.  

В интервенцията вземат участие над 3000 чиновници на полицията, жандармерията, в това число и на Групово дело „ Гранична полиция “. Към момента са арестувани 56 лица, посочи основен комисар Петър Тодоров. Проверяват се над 150 обекта от целия набор –  търговски, частни адреси, заведения, места, за които има данни за съществуване на опиати. Установени са закононарушения, свързани с владеене и разпространяване на наркотични субстанции, както и шофиране под въздействието на дрога, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР