Škoda остава отдадена на електрификацията с 6 нови електрически автомобила,

...
Škoda остава отдадена на електрификацията с 6 нови електрически автомобила,
Коментари Харесай

Škoda разкри външния вид на Epiq – компактен електромобил на цена от €25 000

Škoda остава отдадена на електрификацията с 6 нови електрически автомобила, които ще дебютират до 2026 година, само че ще продължи да предлага и разновидности с ДВГ, до момента в който клиентите го изискват...

Емил Василев 9:09 | 18.03.2024 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:45 | 16.03.2024

Илън Мъск и SpaceX разгласиха зашеметяващи фотоси на Земята, направени от галактическия транспортен съд Starship по време на неговия полет

IT НовиниЕмил Василев - 18:18 | 17.03.2024

Марк Зукърбърг предизвести да не се вършат скрийншоти на чатове в Messenger

НаукаЕмил Василев - 15:01 | 17.03.2024

Руски учени сътвориха адаптивна оптична система с рекордно висока скорост

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

На годишната си конференция Škoda разкри външния тип на електрическия си кросоувър Epiq, който ще се появи на пазара през идната година и ще се предлага на цена от 25 000 евро. Чешката марка също по този начин удостоверява готовността си да пусне на пазара шест нови модела електрически автомобили до 2026 година. Все отново компанията ще продължи производството на коли с мотори с вътрешно горене, до момента в който клиентите го изискват.

От техническа позиция се чака Škoda Epiq да бъде „ близнак “ на евтините електрически автомобили Volkswagen ID.2 и Cupra Raval, защото дължината на каросерията му не надвишава 4,1 метра.

Това го прави съпоставим с хечбека Fabia. Откъм механически характерности се загатва единствено пробег от над 400 километра, а други детайлности ще бъдат известни по-близо до началото на продажбите. В интериора на електрическия автомобил могат да се настанят петима души в допълнение към 490 литра багажно пространство.

Минималистичният интериор демонстрира отвод от класическото арматурно табло в интерес на издължен екран. Друг по-голям екран е ситуиран над централната подпора, само че под него има блок от физически бутони, а под него има ниша за безжично зареждане на смарт телефон. Дефлекторите на вентилацията са направени много компактни. Заслужава да се означи, че за модела Epiq е заявена опцията за в двете посоки зареждане – т.е. от тяговата батерия ще може да се зареждат много мощни външни потребители. Моделът ще се създава в Испания от 2025 година – в същия цех където се създават Volkswagen ID.2 и Cupra Raval.

Ръководството на Škoda акцентира на конференцията, че желанието на марката да показа най-малко 6 нови модела електрически коли до края на 2026 година по никакъв метод не заплашва развиването на гамата от коли с ДВГ. Тя ще бъде попълнена с леки хибриди и електрически зареждани коли с мотор с вътрешно горене. Škoda ще оборудва колите си с тези типове задвижвания толкоз дълго, колкото разрешава законодателството в съответните райони и в сходство с пазарното търсене.

През 2023 година е продала 866 800 автомобила, което съставлява нарастване от 18,4% спрямо миналата година. Това докара до доходи от 26,5 милиарда евро (+26,2%) и оперативна облага от 1,8 милиарда евро (+182,3%), макар отрицателното въздействие на отдръпването от съветския пазар.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР