· Приходите на CETIN Group, без да се включва международният

...
· Приходите на CETIN Group, без да се включва международният
Коментари Харесай

CETIN Group обяви стабилни финансови резултати за 2022 г.

· Приходите на CETIN Group, без да се включва интернационалният пренос, нарастват с 10,8 % на годишна база до 889 млн. евро

· Продължават забележителните вложения в 5G мрежите и внедряването на оптични нишки - CAPEX с 23% повече

· Първоначално нахлуване на пазара на еврооблигации

CETIN Group, един от водещите оператори на телекомуникационна инфраструктура в района на Централна и Източна Европа, разгласи своите консолидирани финансови резултати за 2022 година

Групата, която оперира в Чешката република, България, Сърбия и Унгария регистрира 10,8 % нарастване на приходите (без интернационалния гласов транзит) спрямо предходната година. Общите доходи на CETIN Group, без да се включва интернационалният пренос, доближиха 889 млн. евро. EBITDA (печалба преди лихви, налози, обезценяване и амортизация) се усили с 4,8 % до 631 млн. евро.

CETIN Group продължава да влага във внедряването на нови технологии на всички пазари, на които оперира - финансовите вложения (CAPEX) на Групата доближиха 369 млн. евро през 2022 година, което е с 23 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Тази наклонност отразява огромните вложения в разгръщането на най-съвременните 5G мобилни мрежи и разширението на оптичната мрежа в Чешката република.

" Добрите ни финансови резултати през 2022 година се дължат на възходящото търсене на нашите услуги за съгласуваност, както в безжичния, по този начин и в кабелния сегмент. Повишеното равнище на вложенията и по-нататъшното разрастване на водеща мрежова инфраструктура ни разрешиха да предоставим цялостен набор от високоскоростни и надеждни информационни услуги на нашите клиенти на едро. Ние ще продължим да се фокусираме върху техните потребности и сме отдадени на това да предоставяме най-съвременни решения за съгласуваност за техните приложения от последващо потомство, като в същото време се придържаме напълно към правилата на екологично и обществено виновен бизнес ", съобщи Юрай Шедиви, основен изпълнителен шеф на CETIN Group.

Миналата година CETIN Group сполучливо навлезе на пазара на еврооблигации, като пласира петгодишна необезпечена първостепенна облигация в размер на 500 млн. евро. Тя също по този начин завърши договорката, при която основаната в Сингапур световна капиталова компания GIC закупи 30% дял в CETIN Group.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР