Звучи странно, знаем. Шансът обаче един ден лекар да поръси

...
Звучи странно, знаем. Шансът обаче един ден лекар да поръси
Коментари Харесай

Медицинската причина, поради която лекарите може да поръсят ануса ви със захар

Звучи необичайно, знаем. Шансът обаче един ден доктор да поръси ануса ви със захар е по-голям от 0 %.

Наскоро видео на здравна сестра от интензивно поделение закупи извънредно необятна известност в Instagram (можете да го видите по-долу). В него тя твърди, че от време на време, при пролапс на ануса, медицинските експерти споделят на пациентите си да слагат най-обикновена захар върху онази част от тялото, която не е виждала слънчева светлина.

„ Захарта извлича непотребната течност от пролапса и надлежно го смалява (все едно да поръсите гол охлюв със сол) “, изяснява Ченеди. „ Веднъж щом подуването намалее, [анусът] се прибира сам или с леко подбутване. “

Вярно ли е това?

Колкото и да не ви се има вяра – да. Така да вземем за пример този материал споделя историята на доктор, който обикалял из болничното кафене и търсил пакетчата захар „ за най-смешната терапия, която фактически работи “.

Както Ченеди изяснява в TikTok, захарта работи с помощта на осмозата и „ извлича течността “. „ Течността се всмуква от захарта и надлежно пролапсът “спада “. “

В поредност от отчети екип от лекари написа, че тази техника работи в случаите, когато „ ръчните техники за редукция “ – т.е. противоположното набутване на пролапса с пръст – не правят работа.

Същата техника със захар се ползва и от ветеринарите при пролапси на ануса при кучета, котки и коне.

Важно е да отбележим, че тя работи само с естествена захар, подсладителите няма да свършат работа. Може да се ползва и при пролапс на стомашната лигавица и е за предпочитане пред по-драстичните хирургически интервенции.

Според научните отчети поръсването на ануса със захар при пролапс работи в 50 процента от случаите.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР