Звучи просто и логично, че ако тежкотоварните автомобили не преминават

...
Звучи просто и логично, че ако тежкотоварните автомобили не преминават
Коментари Харесай

Богдан Милчев: В близо 200 населени места преминава транзитен трафик без обходи

Звучи просто и разумно, че в случай че тежкотоварните коли не минават през обитаемоте места, няма да има произшествия с тях, само че транспортната ни система е по този начин проектирана преди десетилетия, че всички пътища минават през центъра на обитаеми места, с дребни изключения, разяснява Богдан Милчев пред БНР.

" Тези хора са жертва на цялата ни система. Ако има обходен път, за какво ще минава през вашата къща? Там, където е допустимо, трафикът е изведен. "

Има близо 200 обитаеми места, през които минават съществени посоки с директен трафик и няма обходи, акцентира Милчев. По думите му, в случай че се забрани да се влиза в 200 обитаеми места, се появяват въпросите за контрола и от кое място ще минава този трафик.

" Не е толкоз просто, колкото му се коства на министър Караджов и той ще го разбере. Ако някой политик излезе и ви каже, че до края на юни ще оправи придвижването, той ви лъже, само че ние това чухме. "

Според Милчев " единствената причина камионите да влизат в къщите е скоростта ".

" Ако те минават през обитаемото място с 30 км/ч и има инженерни уреди, които ги принуждават – кръгови и така нататък Това са ограничения, които се вземат в този момент и незабавно. Те не са скъпа инвестиция, би трябвало малко ум. "

Мерките по извеждане на придвижването и построяването на околовръстни не би трябвало да бъдат отричани, само че " ще минат десетилетия, с цел да ги оправим ", уточни още специалистът.

Населените места, в които има такива произшествия, би трябвало да се изследват, а " не да чакаме малките екрани да ни ги демонстрират ", заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР