Звездната двойка Селин Руис и Жереми Бребар ще нагрее с

...
Звездната двойка Селин Руис и Жереми Бребар ще нагрее с
Коментари Харесай

Прочути танцьори в страстен танго спектакъл

Звездната двойка Селин Руис и Жереми Бребар ще нагрее с страст Зала 1 на Фестивалния и конгресен център за най-горещия концерт от програмата на Европейския музикален фестивал на 10 април от 19 ч.

Прочутите танго танцьори ще донесат класата и пристрастеността на истинското аржентинско танго във Варна дружно с квартет „ Tanguarda “. Спектакълът ще разпали страстите на ценителите на музиката и танца по време на Европейския музикален фестивал - с концерта на 10 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Танцът на двамата майстори ще бъде естествено продължение на ритъма в плана „ Танго без граници “.

Селин Руис е хореограф и танцьор с наложено име в света на тангото. Тя взе участие в многочислени танго-компании в Европа и Южна Америка, геният й свети на огромни фестивали в Буенос Айрес, Париж, Рим, Сеул, Сиатъл, Истанбул. Основава лична натрупа, в която развива своето виждане за слагане и интерпретация на танго. Нейният сътрудник Жереми Бребар е аржентински артист, който се изявява в театъра и киното. Точно по време на фотоси той открива магията на тангото и се влюбва неистово в него. Започва да усъвършенства уменията си в разнообразни майсторски класове и академии. От няколко години се е открил в Париж, където продължава да изследва и показва тангото и да слага свои хореографии.

Елегантната двойка ще бъде акцентът в гастрола на „ Tanguarda “ – един извънреден интернационален план, събрал най-хубавите в жанра. Негов създател и мотор е варненката Мария Мартинова. Самата тя има изяви като танцьор, само че този път ще я забележим на пианото в компанията на Сирил Гарак - цигулка, Винфрид Холценкамп - контрабас и Марсело Нисинман – виртуоз на бандонеона и знаков композитор в актуалния танго свят. Негови произведения ще прозвучат и във Варна. В горещия театър квартетът ще извърши също произведения на Астор Пиацола, Агустин Барди и Освалдо Тарантино.

С плана „ Танго без граници “ Европейският музикален фестивал остава правилен на линията, която съблюдава през 15-те години от своето учредяване: да основава за публиката неповторими прекарвания от срещите със международното изкуство и да я държи покрай новите трендове в развиването на класическите и модерните стилове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР