Звездите на руския национален отбор по художествена гимнастика - сестрите

...
Звездите на руския национален отбор по художествена гимнастика - сестрите
Коментари Харесай

Арина и Дина Аверина ще пропуснат първенството на Русия

Звездите на съветския народен тим по художествена гимнастика - сестрите Арина и Дина Аверина, няма да вземат участие в националното състезание, което стартира в понеделник. Това сподели за ТАСС основният треньор на съветския народен тим и президент на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова.

Руското състезание ще се организира в Москва от 22 февруари до 4 март.

" Не мисля, че целият тим ще взе участие в съветското състезание. Някои от младите ще започват, несъмнено. Но не мисля, че Дина и Арина ще вземат участие. Резултатите от Гран При на Москва ще важат за шампионата ", сподели Винер-Усманова.

На Гран При Дина Аверина завоюва купите на топка и лента, а Арина е първа на обръч. Ирина Винер-Усманова не смята за огромен проблем загубата на Русия от Беларус при ансамблите на финала на три обръча и два чифта бухалки на Гран при в Москва.
Беларус завоюва купата с 36.100 точки, пред Русия с 35.550 и Естония с 33.100 точки. В надпреварата участваха единствено четири тима при ансамблите за дами.
" Звездната тресчица, която можеше да се появи след два месеца след всички златни медали тук, можеше да има доста неприятен резултат върху главите на девойките и върху нашата подготовка. Звездната тресчица те разяжда като разяждане в желязото или като рак, извинете ме за грубото съпоставяне. Следователно това, което се случи през днешния ден, е доста положително, от една страна ", добави Винер-Усманова.

" От друга страна, хубаво е, че тимовете, които пристигнаха при нас, също завоюваха. Както споделя един интелигентен човек, би трябвало да споделим нещо, а да спечелим Олимпийските игри. Но във връзка с сумата от точки в многобоя въпреки всичко спечелихме. Ако през днешния ден се организираха олимпийските игри, щяхме да сме преди всичко ", добави основният треньор на съветския тим.
При ансамблите в съчетанията с пет топки златото взеха рускините с 43.35 точки, следвани от тимовете на Беларус с 37.450 точки и Узбекистан с 35.700 точки
" Все още би трябвало да работим доста интензивно, с цел да спечелим изрично. Но през днешния ден душата ми е спокойна ", сподели Винер-Усманова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР